Geheim project Seinfeld lijkt op reünie

Jerry Seinfeld klapte zijn mond voorbij tijdens de radioshow Boomer & Carton.
GETTY Jerry Seinfeld klapte zijn mond voorbij tijdens de radioshow Boomer & Carton.
Het ziet ernaar uit dat de tv-serie Seinfeld nieuw leven wordt ingeblazen. Jerry Seinfeld kwam op de Amerikaanse radio vertellen over football, maar het gesprek kreeg al snel een wending omdat de komiek diende uit te leggen wat hij eerder deze maand met Jason Alexander had besproken in Tom's Restaurant.

Een geheugensteuntje: Jason Alexander speelde de rol van George Constanza en de gevel van Tom's Restaurant was vast onderdeel in de comedyserie uit de jaren negentig. Seinfeld vertelde in de radioshow dat ze geen reclamespotje of episode voor Jerry's internetserie Comedians in Cars Getting Coffee aan het opnemen waren. "Eigenlijk is het een geheim project. En daarmee heb ik al meer verteld dan ik anderen ooit heb verteld."

Daarna belandde Jerry Seinfeld in het spel met twintig vragen. Daarin gaf hij toe dat er inderdaad gefilmd werd en dat er andere karakters uit Seinfeld bij betrokken waren. Op de vraag of Jason Alexander zichzelf speelde of de rol van George, was het antwoord "George." Ook gaf hij toe dat Seinfelds medebedenker Larry David bij het project betrokken is.

Uit de antwoorden tijdens het spervuur van vragen vertelde Jerry ook dat het resultaat van de opnames snel te zien zal zijn voor het publiek, dat het langer zal duren dan een minuut, dat er op meerdere locaties is gefilmd, maar ook dat het bij een eenmalig iets blijft.

De serie, waarin Seinfeld een fictieve versie van zichzelf speelt, liep van 1989 tot en met 1998 op televisie. Naast Seinfeld en Alexander speelden ook Julia Louis-Dreyfus en Michael Richards hoofdrollen.

EPA