Game of Thrones meets The Big Bang Theory: samen tegen prehistorische wegwerpflessen

In het zevende seizoen van 'Game of Thrones' zal Kristian Nairn, beter bekend als Hodor, niet meer te zien zijn. De vriendelijke reus stierf in het vorige seizoen toen hij zijn leven gaf voor Bran Stark. Samen met actrice Mayim Bialik, Dr. Amy Farrah Fowler uit 'The Big Bang Theory', strijdt hij nu tegen prehistorische wegwerpflessen.

Per dag worden er wereldwijd meer dan één miljard plastic flessen gebruikt, deze eindigen daarna vaak op de vuilnisbelt, op de grond of in de oceanen. Volgens Sodastream is het gebruik van wegwerpflessen prehistorisch. "Het is tijd dat de wereld zich daarvan bewust wordt en kiest voor een betere toekomst", aldus CEO Daniel Birbaum.

Om hun woorden nog extra in de verf te zetten komen ze met de 'Homoschlepiens-campagne'. Zo wil het bedrijf aandacht vragen voor het probleem van de wegwerpflessen. In de hoofdrollen: Kristian Nairn, die tot voor kort de rol van Hodor uit 'Game of Thrones' voor zijn rekening nam, en Mayim Bialik, Dr. Amy Farrah Fowler uit 'The Big Bang Theory'.

"Zeg nee tegen plastic flessen"

Mayim Bialik vindt dat de wereld moet opstaan en nee moet zeggen tegen vervuilde plastic flessen. Al van kinds af aan was de actrice uit 'The Big Bang Theory' een echte milieuactiviste. In het middelbaar gebruikte ze zelfs al katoenen zakken in plaats van plastic zakken, en daar werd ze soms mee uitgelachen.

De voormalige 'Game of Thrones'-acteur Nairn is een grote fan van SodaStream, dat een duurzaam alternatief biedt voor bruisend water. "Zelfs voor een grote kerel als ik blijft het vervelend om de hele tijd te moeten rondlopen met flessen water van de winkel. Het is gewoon zoveel handiger om je eigen hervulbare fles van thuis mee te nemen."

Over het nieuwe seizoen van 'Game Of Thrones' kan de acteur jammer genoeg niet veel zeggen. "Ik ben zelf heel benieuwd naar het zevende seizoen. Het is bijna 16 juli, dus hou je vast."

De volledige campagne is te bekijken op www.homoschlepiens.com