Game of Thrones-auteur deelt hoofdstuk nieuw boek

George R.R. Martin.
EPA George R.R. Martin.
George R.R. Martin heeft een nieuw hoofdstuk uit zijn langverwachte boek 'The Winds of Winter' online gezet. "Een voorsmaakje", schreef de auteur, op wiens boekenreeks de enorm populaire tv-reeks Game of Thrones gebaseerd is. "Maar op de rest zullen jullie moeten wachten."

Het hoofdstuk 'Arianne II', dat u kan lezen op de website van de 67-jarige schrijver, speelt zich af rond een nieuw personage, Arianne Martell, de dochter van de prins van Dorne. Dat is een populair personage in de boekenreeks, maar is voorlopig nog niet opgedoken in de tv-reeks.

Dat Martin nu precies een hoofdstuk deelt over dat personage dat eigenlijk alleen interessant is voor fans van de boeken, vinden sommige media opvallend. Vanity Fair vraagt zich af of dit de zet is van een gefrustreerde auteur, die de tv-makers wat duidelijk wil maken. Volgens Vanity Fair volgen de tv-makers het originele plot van de boekenreeks steeds minder en minder, en wil Martin zijn verhaal daarom terug opeisen.

Bovendien is het verdacht dat Martin nu net dit hoofdstuk publiceert, omdat het technisch gezien niet nieuw zou zijn. "Martin heeft het hoofdstuk al luidop zitten voorlezen aan fans op verschillende conventies sinds 2011."

Uitgestelde datum

Martin heeft ook nog een boodschap voor de fans: "Benieuwd wat er gebeurt met de Sand Snakes, prins Doran, Arco Hotah, Ellaria Sand, Darkstar en de anderen in The Winds of Winter? Redelijk veel eigenlijk. Dit geeft jullie een voorsmaakje, op de rest zullen jullie moeten wachten."

Hoelang fans nog moeten wachten is onduidelijk. De opleverdatum van het boek is al verschillende keren uitgesteld.

The Winds of Winter wordt het voorlaatste deel uit de fantasyreeks van Martin. A Dream of Spring moet het slotstuk worden.