Full House komt terug! De familie Tanner toen en nu

Vlnr: Joey met Michelle, Stephanie, Danny, Jesse en DJ.
ABC Vlnr: Joey met Michelle, Stephanie, Danny, Jesse en DJ.
Full House komt terug! Acteur John Stamos, beter bekend als Jesse Katsopolis, produceert de nieuwe tv-serie Fuller House, die vanaf volgend jaar te zien is op Netflix. De familie Tanner uit San Francisco was van 1987 tot 1995 te volgen. Hoe is het eigenlijk nu met ze en zijn ze erg veranderd? We doken in de levens van Danny Tanner, Joey Gladstone, Jesse Katsopolis, DJ Tanner, Stephanie Tanner, Michelle Tanner en Rebecca Donaldson Katsopolis.

Bob Saget als Danny Tanner

Bob Sagets vertolking van huisvader Danny leverde hem een podium op als de meest geliefde televisievader ooit. Wie wilde er niet zo'n lieve vader als Danny? Tijdens Full House was de acteur al het gezicht van America's Funniest Home Videos. Het geroutineerde kunstje als presentator zette hij voort tot 1997. Hij bleef actief in de televisiewereld  en was te zien in Raising Dad, 1 vs. 100 en verleende zijn stem aan How I Met Your Mother. Saget doet ook aan stand-up comedy en vindt het belangrijk zijn vrienden uit de Full House-tijd te blijven zien.

ABC/ Brunopress

Dave Coulier als Joey Gladstone

Dave speelde Danny's beste vriend Joey die, samen met Jesse, helpt met de opvoeding van DJ, Stephanie en Michelle, na het overlijden van hun moeder. Ondanks dat de blonde krullenbol in de serie geen succes had met de vrouwen, was zijn affaire met rockzangeres Alanis Morrisette in de jaren '90 het gesprek van de dag. Het verhaal gaat dat hij de inspiratiebron was van nummers van het succesvolle album Jagged Little Pill uit 1995. Coulier focust zich op zijn carrière als stand-up-comedian. In 2013 verscheen hij in een aflevering van Losing It met John Stamos, waarin hij zijn voormalig collega alles vertelde over het verliezen van zijn maagdelijkheid.

ABC/ Brunopress

John Stamos als Jesse Katsopolis

'Uncle' Jesse, Danny's zwager, stond bekend om zijn stoere looks, obsessie voor zijn kapsel én Elvis. Stamos bleef na Full House een druk baasje met een rol als dr. Tony Gates in de ziekenhuisserie ER en was hij vier afleveringen te zien in Glee. In 2009 schitterde hij in de Broadway-musical Bye Bye Birdie. En dan is Stamos ook nog druk met muziek, zoals zijn optreden met the Beach Boys. Vorig jaar was de hunk het gezicht van het Griekse yoghurtmerk Oikos.

ABC/ Brunopress

Candace Cameron-Bure als DJ Tanner

DJ was de oudste van de Tanner-zusjes. Tijdens Full House was ze te zien in films als No One Would Tell en Boy Meets World. Candace ontmoette haar toekomstig echtgenoot en hockeyspeler Valeri Bure via Dave Coulier. In 1996 trouwden ze, ze kregen drie kinderen. Net zoals haar broer Kirk is Cameron geïnteresseerd in de spirituele wereld. Ze schreef boeken over haar strijd met de eetziekte boulimia, haar religie, haar familie en haar carrière.

ABC/ Brunopress

Jodie Sweetin als Stephanie Tanner

De wereld zag Stephanie opgroeien van een opstandige tiener tot een jonge vrouw die met serieuze zaken moest omgaan, zoals een vriendin die werd misbruikt.
Jodie raakte na Full House verslaafd aan de drug crystal meth. Op de filmpremière van de Olsen-tweeling in 2004 was ze onder invloed van drugs. Ze is drie keer gescheiden en kreeg twee meisjes. Nu is Jodie afgekickt en schreef ze over haar ervaringen in UnSweetined. Ze richtte zich op het produceren van een film over het leven van Walt Disney, Walt Before Mickey.

ABC/ Brunopress

Mary-Kate & Ashley Olsen als Michelle Tanner

De 'Olsen twins' waren in Full House het jongst, maar zijn vandaag de dag het meest bekend van de gehele cast. Zowel Mary-Kate als Ashley speelde de rol van de schattige en eigenwijze Michelle. De tweeling verscheen in een ontelbare serie films en groeide op tot mode-iconen met een succesvol label. De laatste film die ze samen deden was New York Minute in 2004. Ashley blijft acteren leuk vinden en Mary-Kate, die de eetstoornis anorexia overwon, richt zich op haar liefdesrelatie met de 43-jarige Olivier Sarkozy.

ABC/ Brunopress

Lori Loughlin als Rebecca Donaldson Katsopolis

Menig vrouwelijk fan van Full House was jaloers op Rebecca, die getrouwd was met Jesse. Samen kregen de twee de tweeling Alex en Nicky.
Na Full House verscheen Lori in Summerland en pakte ze een rol in 90120 als Debbie Wilson. Haar laatste filmproject is Crawlspace uit 2013. Daarnaast is ze model.

ABC/ Brunopress