Exclusief voor abonnees

Freddy Evers is vrederechter in ‘Pop-Up Rechtbank’: “In België is de rechtspraak te duur geworden, vooral voor de middenklasse”

Wannes Nimmegeers
Freddy Evers (71) is één van de vier gepensioneerde vrederechters in 'Pop-Up Rechtbank' van VTM die het verzoenen niet kan laten. Twintig jaar lang boog hij zich - naast juridische en financiële koppenbrekers - ook over "kleine prutsen" en onopvallende zaken van levensbelang. Hij deed dat graag, "omdat die prutsen dingen zijn waar de betrokkenen wakker van liggen". Dus doet hij het nu nog eens, voor de camera.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Bosman

  De rechters moeten dan maar even nadenken. Als rechtspraak al te duur is geworden voor de middel klasse hoe is het dan gesteld met de rechtspraak voor diegene die nog lager staan.

 • patrick morel

  Alles is en wordt veel te duur voor de middenklasse. Dat zal onze ministers, politici en professoren een zorg wezen, zij hebben het goed. Vroeger sprak men altijd van België het OCMW van de wereld, nu geraken meer en meer Belgen aan het OCMW. Politici en co zouden van schaamte onder de grond moeten kruipen.

 • Willy Slegers

  Te duur voor de middenklasse en te laks voor de echte criminelen.

 • heiko werner

  Een rechtstaat de geld vraagd voor rechtspraak is een onrechtsstaat! België is geen land maar een klauwel van hertogen en baronieen en niets anderes, geen enkel Democrat de België als democratie kan beschrijven.

 • Theo Striem

  Troost jullie ik ben geen middenklasser en draai mee op voor de rijken in de mooie Belgenland

Video