Exclusief voor abonnees

Frank Deboosere: “Overdag ga ik soms koffie drinken met mijn vrouw, om stoom af te laten”

Kristof Ghyselinck
Door mijn groene imago denken mensen dat ik de hele dag tussen mijn ajuinen en prei zit, maar tuinieren is écht niks voor mij.” Weerman Frank Deboosere (60) ontspant zich liever op twee wielen. Dus peddelt hij in het Hemelvaartweekend lustig mee tijdens de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, het goede doel waarvan hij al vijftien jaar het gezicht is.

Wanneer we Frank ontmoeten in de hallen van het VRT-gebouw, neemt hij ons met gezwinde pas mee richting radiotuin. De snelheid van zijn tred doet enige nervositeit vermoeden, maar wanneer hij eenmaal zit, glimlacht hij ons innemend toe. Helemaal zen.

“Ik heb een enorme drive, maar de kunst is om op de meest vreemde momenten alles te laten varen”, lacht Frank. “Zopas had ik het nog. Ik liep de trappen af hier bij de VRT en plots overviel mij het besef dat het toch ongelooflijk is wat ik mag doen: het weerbericht presenteren. Na 32 jaar ben ik daar nog altijd dankbaar voor. Dat zoveel mensen dagelijks naar me kijken op tv of naar me luisteren op de radio, ik blijf dat straf vinden. Ik treed dan bijna uit mezelf, echt waar. Ik heb dat ook als ik een bekend persoon ontmoet, bijvoorbeeld. Dan kan ik rillen van plezier.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Gestresseerd omdat ze aan zijn veel te hoog ambtenarenpensioen willen knibbelen.

 • marc verleysen

  Is het twee graden warmer dan gemiddeld = klimaatopwarming . Is het vijf graden kouder = het weer . Ja jongen, zo zet jij jezelf weg als "een groene" en verlies je ook alle geloofwaardigheid/neutraliteit. Maar stress ???

 • Johan Hendrickx

  Tijd dat die overbodige handel afgeschaft wordt! De enige zekerheid in zijn weerbericht van 20u is dat het daarna Thuis is, waar hij trouwens graag en telkens weer naar verwijst..

 • Dirk Dierckx

  Wanneer gaan de weermensen eens beseffen dat Vlamingen geen debielen zijn en alles van de eerste keer begrijpen. Waarom moet elk weerbericht bestaan uit driemaal hetzelfde, zeg het éénmaal rustig en geen driemaal opgejaagd, kijk eens naar het weerbericht op de Duitse zenders, duurt 10 seconden en je weet alles en Duitsland is zoveel groter.

 • roger brouwers

  Mijn vader keek s'avonds naar de hemel en vertelde welk weer het de volgende dag ging worden Zonder pietpraat,satelieten en alle andere zever En het was juist,en het koste niks Nu is dat een zwaar beroep voor onze groene!