Frances Lefebure en Jasmijn Van Hoof hadden ‘ongemakkelijke’ ontmoeting met prins Laurent: “Hij negeerde mij compleet”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Dinsdag waren Frances Lefebure en ‘Familie’-actrice Jasmijn Van Hoof te gast bij ‘Wat een Dag’, de dagelijkse talkshow van Davy Parmentier op VTM. Jasmijn volgde voor het programma een dag lang in het spoor van prins Laurent, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Hij negeerde me.” Ook de ‘Make Belgium Great Again’-presentatrice deed op de bank bij Davy uit de doeken hoe ze ooit op ongemakkelijke wijze in aanraking kwam met de prins.

“Ik was vorig jaar meter van het jeugdfilmfestival en prins Laurent was daar ook”, stak Frances Lefebure van wal. “Ik was daar samen met mijn beste vriendin en wij moesten iets vertellen op het podium. Wij hadden al plaatsgenomen in de zaal toen ze ons toeriepen dat wij nog iets moesten zeggen. Het was een beetje chaos, wij zeiden ‘oké’ en stonden toen recht. We moesten ons haasten en kropen over de benen van de andere toeschouwers. Maar bij de laatste persoon op de rij kwam er geen beweging in.” 

Het bleek om prins Laurent te gaan. “Ik was wat aan het duwen tegen dat been toen ik opkeek en recht in het gezicht van prins Laurent keek”, zegt ze. “Hij zat op zijn gsm te tokkelen en was superkwaad omdat ik over hem gekropen was. En ook prinses Claire vond het niet chill .” Ook de organisatie van het jeugdfilmfestival was niet te spreken over het incident. “Die zijn megakwaad geworden op ons. ‘Dat doe je toch niet, over de knieën van de prins kruipen!’ Ik was toen helemaal van mijn melk en vond dat vrij onbeleefd. Het is toch niet omdat je een prins bent dat je niet opzij moet gaan voor iemand anders?”

VTM5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Josepha Van Vlaanderen

  Die artistjes denken dat ze boven alles en iedereen staan!

 • Paul Hendriks

  Hij heeft wat problemen om de juiste houding in dit soort situaties aan te nemen, niemand is perfect, maar zeker geen slechte kerel.

 • Geert Volckaerts

  Spijtig dat Laurent zijn verhaal niet mag doen.

 • Elke Celis

  Je had ook kunnen vragen of je er even langs mocht in pkaats van "tegen dat been" aan te gaan staan duwen. Beleefdheid enzo, weet je wel?

 • Mike Vanderkerken

  Plaats maken voor iemand is elementaire beleefdheid. Met uitzondering van mensen die denken boven alles en iedereen verheven te zijn, die hebben een totaal gebrek aan dezelfde elementaire beleefdheid. Bij hen werkt dit enkel in 1 richting.