Foutje: Smithers uit 'The Simpsons' was eerst zwart

Kos
Waylon Smithers, Jr., de persoonlijk assistent en zelfverklaarde beste vriend van Mr. Burns in 'The Simpsons', had aanvankelijk een donkere huidskleur. In een interview met TMZ legt bedenker Matt Groening (60) uit hoe dat kwam.

In de derde aflevering van de beroemde animatieserie in 1987 konden de kijkers kennismaken met Smithers. De assistent was toen zwart en niet geel zoals de andere personages in de tekenfilm. Volgens Groening was dat geen bewuste keuze, maar een fout van de tekenaars. "In die tijd beschikten we niet over de middelen om opnames te herzien, dus sloop er hier en daar een foutje in. Het was nooit de bedoeling om Smithers zwart te kleuren. Dat was een ongeluk."

Groening doet in het interview meer onthullingen over zijn geesteskind. Zo legt hij uit dat de Simpsons-figuren maar vier vingers hebben omdat dat makkelijker te tekenen is. "Een vinger toevoegen betekent véél extra tekenwerk", klinkt het simpel. De reden dat de mannetjes geel zijn, is omdat Groening zich wilde onderscheiden van andere tv-programma's op het kleine scherm.