Flinke salarisverhogingen voor Netflix-bazen

Reed Hastings en Ted Sarandos.
REUTERS Reed Hastings en Ted Sarandos.
De twee hoogste bazen van Netflix gaan in het nieuwe jaar een stuk meer verdienen. CEO Reed Hastings en contentbaas Ted Sarandos krijgen in 2020 hetzelfde bedrag op hun salarisstrook: 34,7 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro).

Beide heren zien hun inkomsten daarmee een dikke 3 miljoen stijgen: in 2019 kregen zij nog 31,5 miljoen euro voor hun inzet voor de streamingservice. Volgens Deadline krijgt CEO Hastings het grootste deel van zijn compensatie uitbetaald in aandelen, terwijl Sarandos het komende jaar 20 miljoen dollar op zijn bankrekening gestort krijgt en de rest in aandelen ontvangt.

De aandelen van Netflix kenden hun ups en downs in het afgelopen jaar. Aanvankelijk scoorde het bedrijf goed op de beurs, maar de streamingservice moest inleveren toen bekend werd dat het zijn doel voor nieuwe abonnees in het tweede kwartaal niet had gehaald. Ook de komst van concurrenten als Disney+ en Apple TV+ in november maakten aandeelhouders enigszins zenuwachtig.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • pol van de velde

    Hoe gaat dat met beursgenoteerde bedrijven en banken: raad van bestuur komt overeen met CEO dat ze allemaal opslag verdienen, ook de raad van bestuur natuurlijk (meer of minder winst speelt geen rol) en opslag is een feit. Zo simpel is het. Zoals de politiek bepalen ze daar ook zelf hun wedde en bonussen.

  • HILDE CUPPENS

    Dat is toch niks wanneer je de lonen van de voetballers er mee vergelijkt?

  • Nicolas Van Hoecke

    Tjah zoals het al eeuwen is, de rijken worden rijker en de rest moet bedelen om wat meer geld te zien.