Fictiezender BBC First binnenkort ook in Vlaanderen beschikbaar

De misdaadreeks 'Silent Witness' binnenkort ook op de Belgische televisie.
BBC First De misdaadreeks 'Silent Witness' binnenkort ook op de Belgische televisie.
Vanaf 4 juni worden fans van Britse dramareeksen ook in ons land op hun wenken bediend. BBC First, een zender met enkel en alleen eersteklas fictiereeksen, komt naar België. Na Nederland en Australië, is ons land het derde wereldwijd dat de fictiezender zal programmeren.

BBC First is het kloppend hart van de Britse kwaliteitsfictie. Reeksen als 'Silent Witness', 'Sherlock' en 'The Missing' scoren niet alleen veel Britse kijkers, maar weten daarnaast ook een groot buitenlands publiek te bekoren. En daar wil de Britse openbare omroep op inspelen. De zender BBC First, die eerder al in Nederland en Australië gelanceerd werd, is namelijk helemaal afgestemd op de plaatselijke markt en is volledig ondertiteld. Ook de commentaarstem is aangepast aan de taal van het land dat de programma's uitzendt.

Waarom de zender nu ook geïnteresseerd is in België, heeft te maken met de hoge kijkcijfers die andere BBC-reeksen opleverden hier. Zo zendt de VRT elk jaar enkele BBC-programma's uit en die worden steeds enthousiast onthaald. De Britse omroep wil BBC First dan ook eerst introduceren in de landen die al enige affiniteit hebben met BBC-programma's.

Telenet
Voorlopig is BBC First enkel toegankelijk voor Telenet-klanten met een Play More-abonnement. Dat is een formule die 25 euro per maand kost en ook HBO-reeksen zoals 'Games of Thrones' ter beschikking stelt. Maar de zender wil op termijn ook op andere platformen aanwezig zijn. Telenet is dus maar de eerste van de vele partners die de zender wil aanspreken.