Exclusief voor abonnees

Faroek Özgünes: “Ik wil mijn kinderen de stabiliteit geven die ik zelf miste in m’n jeugd”

Kristof Ghyselinck
“Tuurlijk ben ik aanspreekbaar vlak voor we live uitzenden. Daar wordt soms te gewichtig over gedaan”, klinkt het in Dag Allemaal. Om maar te zeggen dat Faroek Özgünes (55) van zichzelf al behoorlijk zen door het leven gaat. Tot rust komen doet hij echter thuis, in z’n heiligdom, bij zijn vrouw, drie kinderen en hond.

Met zijn opsporingsprogramma ‘Faroek Live’ beleeft Faroek Özgünes hoogdagen. Te midden van de Vlaamse misdaad, als doorgeefluik tussen justitie en de trouwe kijkers, is hij helemaal in z’n element. En succesvol: niet zelden wordt een misdaad opgelost door de tips die op z’n programma volgen.

Alerter

We ontmoeten Faroek op de dag van de rechtstreekse uitzending van ‘Faroek Live’. En opvallend, hij straalt één en al rust uit. Struinend door z’n tuin in het gezelschap van z’n bepaald indrukwekkende hond Norah. “Mijn ideale bewakingssysteem”, lacht Faroek. “En de schrik van alle postbezorgers ook. Al denk ik er ook over om toch maar eens een camerasysteem te installeren. Niet per se om inbrekers tegen te houden, maar ik heb toch gemerkt dat je er daders veel makkelijker door kan identificeren achteraf.”

Dat zagen we inderdaad al meermaals in jouw opsporingsprogramma. De succesratio is verrassend hoog.

Enkele zaken waren zelfs de dag van de uitzending al opgelost. We hebben het eens uitgerekend: gemiddeld raakt meer dan 40 procent van de dossiers opgeklaard. Da’s mooi, ja. Maar voor alle duidelijkheid: wij willen geen politiewerk doen.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.