Ga naar de mobiele website
^ Top

Fanclub Jan Becaus bekijkt zijn laatste journaal in cinema

Jan Becaus in de nieuwsstudio tijdens het middagjournaal.
belga Jan Becaus in de nieuwsstudio tijdens het middagjournaal.
In tegenstelling tot popsterren verwacht je als nieuwsanker niet meteen een eigen fanclub te krijgen. Toch zag Jan Becaus het door de jaren heen gebeuren. Als eerbetoon aan hun geliefde nieuwslezer zullen de fans Becaus' allerlaatste journaal vanavond om 19 uur bekijken op een groot scherm in de Gentse cinema Sphinx. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

"Aanvankelijk was het mijn bedoeling om Jans laatste journaal te projecteren op een wit laken in het park", zegt initiatiefnemer Niel Van Herck (28) in de krant. "Maar via Facebook kwam daar zodanig veel respons op dat ik nog snel een cinemazaal heb gezocht. Intussen hebben al 200 andere fans hun komst bevestigd en hebben nog eens 150 anderen 'misschien' aangestipt. Hopelijk is de zaal groot genoeg - de man verdient zo'n groots afscheid."

Wat Becaus zo geliefd maakt bij zijn fans? Zijn persoonlijkheid. "Hij is gewoon dé held van het nieuws. In tijden waarin nieuwsankers vooral jong en blond én hip en flashy moeten zijn, blijft hij gewoon zijn oerdegelijke zelve. Hij zal door vele tv-kijkers echt gemist worden."

Engelse uitspraak
Uiteraard speelt ook zijn overdreven correcte uitspraak van Engelse woorden een rol: "Mijn absolute favoriet is 'Dow Jones'. Op zich een saai begrip, maar Becaus doet het zo sexy klinken", aldus Van Herck nog in de krant.


LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIEMeer over


Meld een bug