F.C. De Kampioenen definitief voorbij?

F.C De Kampioenen houdt er nu echt mee op... Of toch niet?
VRT F.C De Kampioenen houdt er nu echt mee op... Of toch niet?
‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ lijkt het definitieve afscheid van de ­bekendste amateurploeg van Vlaanderen te worden. Twee hoofd­acteurs — Carry Goossens én Marijn Devalck — haken sowieso af en het slot van de derde bioscoopfilm is zó verrassend, dat een vervolg overbodig wordt.

Of toch niet? "Ik mag niks verklappen, maar de slotscène van de film zal iedereen verbazen en is een oud idee van mij", zegt Marijn Devalck. "Dit had ik destijds voorgesteld als afsluiter van de tv-serie. Nu is het in de bioscoop een afscheid in schoonheid. Ook goed. Het is gedaan."

(lees verder onder de foto)

Merijn Devalck als Balthazar Boma.
INDEPENDENT FILMS Merijn Devalck als Balthazar Boma.

 Al hangt die keuze om met ‘De Kampioenen’ te stoppen niet alleen van Marijn af. "Dat weet ik. Als er toch ooit een vierde film komt, zal het in elk geval zonder mij zijn. Ik stop er mee. Carry had het voor de opnames al tegen de makers gezegd, ik heb dat erna gedaan. Ik wil nog graag acteren, maar een typetje als Boma? Nee, dat is voorbij."

 Orgelpunt 

Regisseur Jan Verheyen vindt de film ook een mooi orgelpunt. "Het scenario is zo geschreven dat de laatste scène gezien kan worden als het definitieve einde. Dat was het opzet. We wilden dit verhaal afronden. Op de set hebben we ook meermaals tegen de acteurs gezegd dat het hierna gedaan was. Sommigen zijn nu al 27 jaar Kampioen. Er moet toch ooit een moment komen dat je daar afscheid van neemt? Het is niet aan mij om dat moment te bepalen, maar deze film is daar het uitge­lezen moment voor."

In HLN+ vertellen de overige acteurs waarom Kampioen zijn nog altijd plezant is. Nog geen abonnee? Proef nu vier weken gratis!
66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Poot

  Ze mogen nog 100 jaar verder gaan....ik kijk toch niet.

 • jan latour

  eindelijk gedaan die kinderachtige zever

 • Kimberly Raymaekers

  Fc de kampioenen is al 22 jaar in myn leven en is altyd mijn favoriete serie geweest. Vind het enorm spijtig dat ze stoppen maar ze zulle altijd blijve verder leven in ons hart! Fc de kampioenen is ook mijn familie !

 • Jurgen Dekein

  Groot gelijk Mohamed! Ik kan een lijstje tot in Japan opsommen van programma's waarvan ik wil dat ze mogen stoppen maar ik kijk er niet naar. F.C. de kampioenen is voor mij als voor vele anderen een moment van ontspanning en voor vele anderen dan weer niet, zo gaat dat met programma's. Met het huidige aanbod aan zenders is er voor elk wat wils. Dus, voor de contra's.... zap weg en kijk naar wat je wel goed vindt in plaats van onnozele commentaren te geven!

 • Cooks Roy

  Oef... gedaan!