EXCLUSIEF. De bloedstollende achtervolging in ‘Alloo Bij De Wegpolitie’: twee fietsers aangereden en dranghekken mee

Spectaculaire beelden, gisteren in ‘Alloo Bij De Wegpolitie’. Luk Alloo volgde in november 2017 vanop de achterbank agenten Kurt en Luc van de Federale Politie na een melding van een gestolen voertuig. 

De dief gaf echter plankgas en dwong de agenten daarmee om hem tegen 170 km/u te achtervolgen doorheen het centrum van Antwerpen. De man reed daarbij 2 fietsers aan en sleepte een paar dranghekken mee met zijn wagen. Bij de achtervolging kwamen twee andere achtervolgende politiewagens met mekaar in botsing ter hoogte van het kruispunt Brouwersvliet/Falconplein. Gelukkig konden Kurt en Luc hem vatten. Hieronder kan je de beelden uit de aflevering, met de volledige achtervolging, exclusief bekijken. 

De bestuurder werd in mei van dit jaar veroordeeld tot 12 maanden cel voor kwaadwillige belemmering van het verkeer. De man liep al 39 verkeersovertredingen op en ook 9 correctionele veroordelingen, onder andere voor drugsfeiten. Hij stond in november vorig jaar geseind omdat hij zijn enkelband had doorgeknipt. 

Een spectaculaire achtervolging tegen 170km/u, in 'Alloo Bij De Wegpolitie'.
VTM Een spectaculaire achtervolging tegen 170km/u, in 'Alloo Bij De Wegpolitie'.134 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ferdinand Mug

  Er had dit moeten gebeuren, er had dat moeten gebeuren......wat minder naar filmpjes kijken zou ik zeggen. Puik werk van onze zwaantjes en vooral niet opgeven.

 • franky van steenberghe

  Voor degene die zich soms afvragen waarom politie iemand laat vluchten ziehier waarom knap staaltje van koelbloedigheid van onze politie mensen hoe kalm deze bleven en met alles rekening hielden kan daar maar één ding op zeggen helden van onze maatschappij hopelijk zien de rechters dit ook en houden ze er rekening mee wanneer ze iemand straffen want deze politie mensen kijken soms wel de dood in de ogen om ons te beschermen. Heren en dames van de politie dank jullie wel daarvoor.

 • peter deman

  zalig toch, goed dat er nog mensen zijn dat eens buiten de lijntjes kleuren. Zo krijgt de burger toch een beetje het gevoel dat de politie buiten 99% van hun tijd men ambeteert toch ook nog wat nuttig bezig is.

 • Lorenzo Lalman

  Hier heeft hij 12 maanden cel + een boete van €401 gekregen maar in Nederland wordt hij ook nog gestraft. Oké voor inbreuken die hij hier in België gedaan heeft is het nog weinig. En dan dacht hij nog met een sorry er vanaf te komen.. Beeldjen had ik al gezien op Faroek.

 • Kurt Schatteman

  Die man heeft al heel wat meer op zijn kerfstok en dan nog maar 12 maanden cel. Misdaad loont blijkbaar :-(. Volgend jaar allicht zelfde achtervolging.