Ex-gastheer van 'The Daily Show' Jon Stewart keert terug naar het scherm

Na enkele maanden pauze lijkt Stewart helemaal klaar om zijn plaats in de schijnwerpers weer in de nemen

Jon Stewart.
Victoria Will/Invision/AP Jon Stewart.
Jon Stewart keert terug naar het scherm. De voormalige gastheer van 'The Daily Show' heeft namelijk een vierjarig contract afgesloten met HBO, zo meldt de zender vandaag. De comedian zal er zich bekwamen in het maken van beknopte digitale content voor HBO Go en HBO NOW. De zender sluit evenwel niet uit dat Stewart op termijn ook opnieuw bij andere film- en televisieprojecten betrokken zal worden.

"Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met Richard Plepler, Michael en de hele HBO-familie", laat Stewart horen in een officieel persbericht. "Elke avond 22 minuten televisietijd vullen, werd me duidelijk een beetje te veel, maar ik ben er zeker van dat enkele minuutjes content per week me wel moeten lukken."

Volgens het officiële persbericht van zender HBO wordt het Stewarts taak om actuele gebeurtenissen te belichten vanuit 'zijn eigen specifieke invalshoek', waarmee HBO Stewart hoogstwaarschijnlijk groen licht geeft om zijn gebruikelijke 'war on bullshit' verder te zetten. De comedian werkt momenteel samen met enkele designers van OTOY, het grafische bedrijf dat onder meer de motion capture-beelden van 'Spider Man 3' en 'The Social Network' verzorgde. Of hij op één of andere manier ook terug in de presentatorstoel zal plaatsnemen, is niet duidelijk.

Afgelopen zomer nam Stewart afscheid van The Daily Show. Terwijl Trevor Noah langzaam in zijn voetsporen trad, hield Stewart zich geruime tijd wat onder de radar. Tot nu dus. Uit zijn persbericht blijkt duidelijk dat Stewart weer helemaal klaar is om zijn positie in de schijnwerpers opnieuw op te nemen, zij het niet op dagelijkse basis.