Eric Goens werkt aan reeks over oorlogsmisdadigers

Eric Goens
Benny Proot Eric Goens
Eric Goens, de maker van onder andere ‘Niveau 4' en ‘Die Huis’, werkt aan een documentairereeks over oorlogsmisdadigers. De reeks zal ‘Bariloche’ heten en te zien zijn op Canvas.

‘Bariloche’ is een mondain Argentijns skioord waar net na de Tweede Wereldoorlog heel wat Duitsers en Vlamingen zich vestigden. Verschillende van hen hadden in de woelige oorlogsjaren ‘foute’ dingen gedaan. 

Tegenwoordig is Bariloche een populair winters vakantieoord, maar dat is uiteraard niet waarom het plaatsje de interesse van Eric Goens heeft gewekt. Hij wil het verhaal vertellen van de Vlamingen die daar na de Tweede Wereldoorlog zijn neergestreken. Hij zal het niet alleen hebben over de collaborateurs, maar ook over hun kinderen en kleinkinderen.

Wanneer de reeks precies zal worden uitgezonden op Canvas is nog niet bekend. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Met als bijbedoeling om de N-VA te beschadigen waarschijnlijk.

 • Gerry Cle

  Prachtig initiatief. Ik heb me altijd al afgevraagd wat mensen bezielt om in dienst te treden van een demonisch en barbaars regime. Momenteel maken we hetzelfde mee en lopen er meer en meer mensen over naar de 'dark side'.

 • Freddy De Wulf

  Het programma is nog in de maak, de uitzenddata zijn nog niet bekend en er wordt al kritiek gespuid. Armzalig Vlaanderen.

 • JAN krommentak

  ik vind dit zeer gevaarlijk wanneer men deze kinderen een gezicht gaat geven lopen zij het risico op gelijke voed gezet te worden met de daden van hun ouders ik had liever eens een goede duidelijke reportage gezien over wereldoorlog 1 en hoe al die landen die deelnamen hier zijn geraakt en waarom zij hier mee vochten en wat de gevolgen waren na de oorlog voor ons land en wie hierbij gewonnen heeft !

 • JAN krommentak

  Ik vind dit een zeer delicaat onderwerp voor de kinderen die men daarbij een gezicht wil geven plots zijn zij afstammeling van de verkeerde mensen die zich wellicht moeten gaan verdedigen ten opzichte van hun omgeving waarom hoeft dit zonodig zij hebben hier tenslotte niets mee te maken .waarom doet men dit eens niet met Congo daar is nog steeds zeer weinig over geweten zelfs over hun deelname in Ieper !