Eric Goens werkt aan reeks over oorlogsmisdadigers

Eric Goens
Benny Proot Eric Goens
Eric Goens, de maker van onder andere ‘Niveau 4' en ‘Die Huis’, werkt aan een documentairereeks over oorlogsmisdadigers. De reeks zal ‘Bariloche’ heten en te zien zijn op Canvas.

‘Bariloche’ is een mondain Argentijns skioord waar net na de Tweede Wereldoorlog heel wat Duitsers en Vlamingen zich vestigden. Verschillende van hen hadden in de woelige oorlogsjaren ‘foute’ dingen gedaan. 

Tegenwoordig is Bariloche een populair winters vakantieoord, maar dat is uiteraard niet waarom het plaatsje de interesse van Eric Goens heeft gewekt. Hij wil het verhaal vertellen van de Vlamingen die daar na de Tweede Wereldoorlog zijn neergestreken. Hij zal het niet alleen hebben over de collaborateurs, maar ook over hun kinderen en kleinkinderen.

Wanneer de reeks precies zal worden uitgezonden op Canvas is nog niet bekend. 
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bruno Suykens

  Wanneer de reeks zal uitgezonden worden is evident : voor de verkiezingen van mei 2019. Men kan eens proberen een reeks uit te zenden over bvb : de kruistochten, de inquisitie, de onderdrukking van de de Zuid Amerikaanse bevolking door de veroveraars uit Europa of een reeks wijden aan de rol van de kerk tijdens de jaren 1933-45. Kijkcijfers gegarandeerd gekoppeld aan de meest dwaze commentaren.

 • Roger Smets

  Voor ieder huis van een Duitser staat een lindeboom. Zie ook Brazillie zijn dorpen in echte zwarte woud stijl.

 • guido vermeyen

  En een reeks over Linkse graaiers, te beginnen in België ?Fortuinen verzamelt door steekpenningen...begin met Willie Claes, een vette kluif...Vanden boeynants,....genoeg stof voor 30 afleveringen en meer..

 • patrick morel

  Waarom werd er nog nooit een reeks gemaakt over multinationals die zo groot werden door in de tweede wereldoorlog voor of met de Duitsers mee te werken.