Eric Goens over het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’: “Vijf jaar moeten zagen om Theo Francken te strikken”

Eric Goens
Kristof Ghyselinck Eric Goens
“Zelf meedoen? Ik mag er niet aan denken”, zegt Eric Goens (50). Gelukkig vond de tv-maker wél weer de nodige BV’s bereid om hun ziel bloot te leggen in ‘Het Huis’. Lynn Wesenbeek, Willy Sommers, James Cooke, Theo Francken, Marc Herremans, Dina Tersago, Wout van Aert en Niels Destadsbader zijn dé smaakmakers van het alweer vijfde seizoen.

Na twee jaar zijn praatgasten naar Zuid-Afrika te hebben gelokt, keert het populaire ‘Het Huis’ terug naar Vlaanderen. “Om dezelfde reden dat ik destijds ben uitgeweken naar Zuid-Afrika”, zegt Eric Goens. “‘Het Huis’ moet nieuw en verrassend zijn voor mijn gasten. Zij moeten in een min of meer onbekende omgeving terechtkomen.”

Wie heeft jou dit keer het meest verrast?

Ik was nogal op mijn ongemak voor een aantal mensen, omdat je nooit weet hoe het zal uitpakken. Maar ik werd vooral erg verrast door Theo Francken. Hoewel hij het programma amper kende, heeft hij echt zijn pantser geopend.

Hebben al jouw gasten meteen ‘ja’ gezegd toen je hen vroeg?

Het is niet anders gegaan dan de vorige jaren. Iedereen weet dat ik één gouden stelregel heb: als mensen staan te springen om mee te doen, wil ik ze niet. Ik stel al lang niet meer de ja-neevraag. Ik laat mensen weten dat ik het eventueel wel zie zitten dat ze naar het huis zouden komen, en dan laat ik dat heel lang sudderen. Bij sommigen kan dat denkproces lang duren. Om Theo Francken vast te krijgen, heb ik vijf jaar moeten zagen. Toen ik vroeg waarom hij eindelijk had toegezegd, zei hij: ‘Om van uw gezaag af te zijn.’

Zou je zelf meedoen aan ‘Het Huis’?

Ik mag er niet aan denken! Als ze me dat zouden vragen, loop ik zo snel mogelijk weg. Ik voel mij beter in mijn rol als luisteraar. Ik zou trouwens geen goede gast zijn. In elk gesprek dat langer dan vijf minuten duurt, begin ík de vragen te stellen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANS DE SMEDT

  Waarom moest die huis eigenlijk in Zuid Afrika opgenomen worden? Of dat huis nu in België gelegen is of ergens anders in de wereld blijft toch gelijk? Toch geen meerwaarde voor het programma? Enkel voor het uitzicht? Opnames worden toch meer binnenshuis opgenomen...De crew naar daar overvliegen plus nog een special guest... zie er het nut niet van in... Toch ben en blijf ik fan van het programma en Erik Goens!!!

 • Lucas Vissers

  Begin voorlopig al met de herhalingen !

 • Els Daneels

  Ik kijk er weer naar uit....realistisch, hartverwarmend en respectvol! Bedankt ;-)

 • felix strackx

  Hij is dan ook een zagevent eerste klas. Ik kan er niet naar kijken, dat constante gevis naar emoties, inzoomen op de ogen of er toch geen traantje komt. Bweurk!

 • guido vermeyen

  Dat heeft de VRT waarschijnlijk veel centen gekost die reizen naar Z- Afrika....blijkbaar is hun motto hoe verder hoe beter programma, wat eigenlijk niet waar is, ook zo met die Columbus...zelfde program zelfde BV-s...en verre bestemmingen,...Vlaanderen is te klein geworden, Wallonië te dichtbij.