Exclusief voor abonnees

Erevrederechter Alberic De Roeck uit ‘Pop-uprechtbank’: “Ik kom soms mensen tegen die op een vuilnisbelt leven”

Vrederechter Alberic De Roeck
Johan Martens Vrederechter Alberic De Roeck
“Na al die jaren heb ik een zesde zintuig ontwikkeld, en weet ik de waarheid snel te achterhalen”, zegt erevrederechter Alberic De Roeck (75) in Dag Allemaal. Hij keerde voor Dina Tersago’s ‘Pop-uprechtbank’ terug uit pensioen, en hij geniet ervan. “Als er een tweede seizoen komt, mogen ze mij zeker vragen.”

We ontmoeten Alberic in zijn mooi gerestaureerde hoeve te midden van weiden en boomgaarden in Lint. Pas op zijn 73ste ging de vrederechter met pensioen, nochtans had hij zijn toga al op z’n 67ste aan de kapstok mogen hangen. “Ik ben geen uitzondering, hoor”, zegt hij. “Er zijn veel vrederechters die zeggen: ‘Kom, we doen er nog een paar jaar bij’.”

En bij jou blíjft het blijkbaar kriebelen, getuige je deelname aan ‘Pop-uprechtbank’.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc meeus

  Het moet maar het appartement wezen dat je verhuurd.

 • guido vermeyen

  Dat zijn misschien wel de gezondste mensen...hebben geen "dettol" nodig om te 'ontsmetten' wekelijks een douche is zelfs nog te veel...kinderen op een boerderij leven ook op een "vuilnisbelt (mesthoop-als dat nog bestaat)"en zijn zelden ziek, kinderen in sloppenwijken...geen handjes wassen voor het eten, ze vinden dit op de belt....

 • Joan Lute

  Heb zelf ook jaren in een vervuilde flat gewoond nadat ik als slachtoffer tengevolge van vluchtmisdrijf alles ben verloren. Op zo een moment zakt de grond weg onder je voeten en dan doet het er zelfs niet meer toe of je leeft. Deze neerwaartse spiraal van depressies kan alleen doorbroken worden als één iemand in je gelooft en je eruit trekt voordat het te laat is. Ik zal nu in ieder geval blijven vechten voor mijn rechten gesteund door mijn vuurtoren in onze harde maatschappij.