Exclusief voor abonnees

Erevrederechter Alberic De Roeck uit ‘Pop-uprechtbank’: “Ik kom soms mensen tegen die op een vuilnisbelt leven”

Vrederechter Alberic De Roeck
Johan Martens Vrederechter Alberic De Roeck
“Na al die jaren heb ik een zesde zintuig ontwikkeld, en weet ik de waarheid snel te achterhalen”, zegt erevrederechter Alberic De Roeck (75) in Dag Allemaal. Hij keerde voor Dina Tersago’s ‘Pop-uprechtbank’ terug uit pensioen, en hij geniet ervan. “Als er een tweede seizoen komt, mogen ze mij zeker vragen.”

We ontmoeten Alberic in zijn mooi gerestaureerde hoeve te midden van weiden en boomgaarden in Lint. Pas op zijn 73ste ging de vrederechter met pensioen, nochtans had hij zijn toga al op z’n 67ste aan de kapstok mogen hangen. “Ik ben geen uitzondering, hoor”, zegt hij. “Er zijn veel vrederechters die zeggen: ‘Kom, we doen er nog een paar jaar bij’.”

En bij jou blíjft het blijkbaar kriebelen, getuige je deelname aan ‘Pop-uprechtbank’.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc meeus

    Het moet maar het appartement wezen dat je verhuurd.

  • guido vermeyen

    Dat zijn misschien wel de gezondste mensen...hebben geen "dettol" nodig om te 'ontsmetten' wekelijks een douche is zelfs nog te veel...kinderen op een boerderij leven ook op een "vuilnisbelt (mesthoop-als dat nog bestaat)"en zijn zelden ziek, kinderen in sloppenwijken...geen handjes wassen voor het eten, ze vinden dit op de belt....

  • Joan Lute

    Heb zelf ook jaren in een vervuilde flat gewoond nadat ik als slachtoffer tengevolge van vluchtmisdrijf alles ben verloren. Op zo een moment zakt de grond weg onder je voeten en dan doet het er zelfs niet meer toe of je leeft. Deze neerwaartse spiraal van depressies kan alleen doorbroken worden als één iemand in je gelooft en je eruit trekt voordat het te laat is. Ik zal nu in ieder geval blijven vechten voor mijn rechten gesteund door mijn vuurtoren in onze harde maatschappij.