Er is wel degelijk een dokter in de zaal: dokter Sofie ruilde praktijk 10 weken voor Philippe Geubels

één
Om een overdosis lolligheid te voorkomen en ervoor te zorgen dat er in 'Is er een dokter in de zaal?' ook nog correcte informatie wordt meegegeven, is er in de panelshow van Philippe Geubels ook wel degelijk een dokter in de zaal. Dus ruilde de ravissante Sofie Lemmens haar dokterspraktijk in Kontich tien weken in voor een televisiestudio.

"Het was echt ontzettend leuk om te doen", blikt Sofie terug. "Het was eigenlijk via de huisdokter van Philippe dat ze mij hebben gevonden. Zij is een studiegenote en had me blijkbaar aangeraden. 'Waarom niet?', dacht ik toen ze het me vroegen. Ik hou ervan om dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen. En deze ervaring is geweldig meegevallen. In zo'n jonge en leuke ploeg meedraaien zonder dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen, het is eens wat anders. Het gaf me een vakantiegevoel."

Psychogeriatrie

De moeder van drie kinderen heeft niet alleen haar eigen praktijk, ze werkt ook als zaalarts in een psychogeriatrie: een centrum voor ouderen met psychische problemen. "Oudere mensen hebben me altijd gefascineerd. Daarnaast wil je ze natuurlijk ook zo lang mogelijk medisch ondersteunen zonder dat ze bijvoorbeeld naar een home moeten, ook dat is een uitdaging."

Vanavond zijn Jens Dendoncker, Jeroom, Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire te gast in 'Is er een dokter in de zaal?'. Een zin die Sofie in het echte leven ook één keer hoorde. "Toen ik pas afgestudeerd was, zakte er plots een man in elkaar aan een café waar ik zat. Hij ademde nog en zijn polsslag was ook nog voelbaar. Hij had dus een beroerte, waarbij ik eigenlijk niets meer kon doen dan samen met de anderen te wachten op de MUG. Tot daar mijn heldendaad. (lacht)" 

'Is er een dokter in de zaal?’, 21.05 uur op Eén;
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Wouters

    Heel de show draait nu rond de gasten. Een goed panel kan een goede show geven, een slecht panel een saaie uitzending.