Emoties lopen hoog op in 'Familie': hartverscheurend afscheid van uitgewezen vluchteling Ayo

Adam Mensah in de rol van vluchteling Ayo.
VTM Adam Mensah in de rol van vluchteling Ayo.
'Familie'-kijkers zitten ongetwijfeld met een krop in de keel na de spannende aflevering van vanavond. De emoties laaiden immers hoog op wanneer vluchteling Ayo (Adams Mensah) te horen kreeg dat hij per direct op het vliegtuig terug naar Nigera werd gezet.

De verhaallijn rond het personage Ayo startte in februari 2018, toen hij vanuit Nigeria illegaal in België belandde en in contact kwam met Benny (Roel Vanderstukken) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Stefanie bekommerde zich meteen om zijn lot en stelde alles in het werk om Ayo’s veiligheid te garanderen. 

De twee beraamden zelfs een schijnhuwelijk. Maar de band tussen Ayo en Stefanie werd steeds hechter en gevoelens staken de kop op. Hun liefde kon de cel Schijnhuwelijk echter niet overtuigen: de trouw ging niet door en Ayo belandde in een gesloten asielcentrum in afwachting van zijn uitwijzing. En is vanavond dus in gang gezet.

Ayo en Stefanie namen afscheid en dat ging er emotioneel aan toe. “This is not where it ends. I will find my way back to you”, zei Ayo voor de twee uit elkaar gerukt werden. Is het afscheid definitief? Stefanie beloofde Ayo immers om hem te volgen naar Nigeria. Of ze haar leven in België effectief zal achterlaten, en wat Benny daarvan zal denken, moet de komende dagen duidelijk worden.

De extra lange seizoensfinale van 'Familie',  vrijdag 29 juni om 20u35 bij VTM.
37 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christian Appeltans

  Bender racisten!!! Ieder mens heeft recht op kansen en geluk. Huidskleur maakt niet uit!! Wanneer gaan jullie dat eindelijk eens leren??? Meer verdraagzaamheid ten opzichte van anderen zou een groot verschil maken in deze opgefokte wereld.

 • anita van dyck

  Omg, wat een reacties. Hij speelt zijn rol heel goed en waarom mogen actuele thema's niet aan bod komen. Familie is goed bezig, anders zou het maar saaaaai worden.

 • Karine Roeland

  Zulke soap's zouden verboden moeten worden. Mag een koppel niet meer bestaan uit 2 mensen met dezelfde huidskleur?

 • Marijke Molenberghs

  Ik hoop van wel het zal wel goed komen maar eind augustus of september zal het wel zijn dat het met app en Stephanie goed komt

 • eric debanne

  Marginaal soap ! Weer politiek getint ? Opdoeken die waardeloos serie