Eerste opdracht voor VTM bezorgt Julie Van den Steen kopzorgen: “Spijt is een groot woord, maar ...”

Julie Van den Steen.
Beat VTM Julie Van den Steen.
Binnenkort is Julie Van den Steen in ‘Beat VTM’ te zien, haar eerste opdracht voor VTM. Ze gaat er apneuduiken tegen een zekere Sara uit Deinze, en dat is allerminst evident, vertelt ze in HUMO. 

Toen het telefoontje kwam om te gaan apneuduiken, viel Julie Van den Steen uit de lucht. “’Laat me eerst wat googelen,’ zei ik, ‘en ik bel zo dadelijk terug.’ Eerlijk, de schrik sloeg me om het hart toen ik las dat het bij apneuduiken de bedoeling is om zo lang mogelijk onder water te blijven zonder zuurstofflessen. Eén van mijn beste vriendinnen zat toevallig naast me en vroeg: ‘Op een schaal van nul tot tien, hoe bang ben je?’ Ik probeerde me sterk te houden en zei: ‘Het is voor de televisie, dus het zal wel allemaal goed omkaderd zijn. Een zes.’ Waarop zij: ‘In dat geval zou ik het doen.’" En zo geschiedde: Julie zegde toe. Al is ze daar achteraf bekeken niet onverdeeld blij mee, klinkt het. “Spijt is een groot woord, maar tijdens de voorbereiding merkte ik al snel dat ik niet lang genoeg gegoogeld had (lacht). Er kwam véél meer bij dat apneuduiken kijken dan ik had verwacht, bijvoorbeeld het feit dat je met je gezicht naar beneden langs een touw moest afdalen. Zo eng!”

‘BEAT VTM’ maandag 10 februari, om 20.40 uur op VTM

Lees het volledige interview met Julie in HUMO.

Julie Van den Steen
Beat VTM Julie Van den SteenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.