Eén-reeks ‘Down the Road’ wint eerste prijs op World Media Festival in Hamburg

VRT
Mooi nieuws uit het buitenland: de Eén-reeks ‘Down the road’ won vanavond de eerste prijs in de categorie ‘Documentaries - Human relations and values’ op het World media festival in Hamburg. 

Zo mag de reeks, na de vele warme reacties in eigen land en onder andere de prijs Rose d’or en een award op het New York Festival International TV & Film Awards, nog een internationale erkenning op zijn palmares zetten.

Het World media festival eert content in televisie, film, online en print van over de hele wereld, en wordt beschouwd als een van de belangrijkste internationale prijzen. De jury die de Eén-reeks bekroonde, bestaat uit professionals uit verschillende takken van de media. 

In totaal dongen 789 inzendingen van 34 landen, waaronder Australië, België, China, Denemarken, Rusland, Zweden, de Verenigde Staten en Griekenland, mee in de verschillende categorieën. In de categorie ‘Documentaries - Human relations and values’ waren er 39 inzendingen, waarvan ‘Down the road’ dus de eerste prijs wegkaapte.

In ‘Down the Road’ volgt Dieter Coppens tijdens een reis zes mensen met het syndroom van Down. Momenteel werken Eén en productiehuis Roses are blue aan het derde seizoen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc tamar

  Prachtig aangrijpend programma. Proficiat!

 • Jenny Janssens

  Veel respect voor Dieter & Co.

 • Van Eersel Guy

  Beste tv sinds jaaaaren

 • Sven Baillieu

  En terecht , wat een topreeks !

 • Diane De Smedt

  Het was weer te denken.