Exclusief voor abonnees

Een halfjaar na ‘Boer Zkt. Vrouw’ heeft ook Zuid-Afrikaanse boer Manu groot nieuws: “Mijn boerderij verkocht en verloofd met Hilde!”

Boer Manu en zijn Hilde in Zuid-Afrika
RV Boer Manu en zijn Hilde in Zuid-Afrika
Precies een jaar geleden begon Manu (53) aan zijn ‘Boer Zkt. Vrouw’-avontuur. De olijfboer koos voor de Limburgse politieagente Hilde (50), die hem naar Zuid-Afrika volgde. “Ik zie haar nog altijd even graag, en daarom heb ik Hilde ten huwelijk gevraagd”, vertelt hij nu glunderend in Dag Allemaal.

Boer zocht én vond vrouw. En dus trok Hilde half november in bij Manu in het verre Zuid-Afrika. “Hopelijk definitief”, zeiden de prille geliefden toen. Vijf maanden later is de liefde groter dan ooit, en nu is Manu dus zelfs op één knie gegaan voor Hilde. Aangezien het koppel ‘s avonds vaak Rummikub speelt, verstopte hij de ring in het zakje met cijferblokjes. Maar hoewel ze elf spelletjes speelden, haalde Hilde de ring niet boven. “Ik dacht nog dat het een boodschap van hierboven was: ‘Niet doen, Manu, niet doen!’”, lacht Manu. 

En dus zette hij door. Na het spel bracht hij Hilde een drankje op het terras en ging hij - zoals de traditie het voorschrijft - op één knie. Hilde geeft toe dat ze het aanzoek niet had zien aankomen: “Ik ben serieus geschrokken, ja. Manu heeft altijd gezegd dat hij op een dag een ring voor mij zou kopen, maar ik heb daar nooit verder over nagedacht. En toen haalde hij ineens die ring tevoorschijn.” Lang moest de voormalige politieagente in ieder geval niet nadenken over haar antwoord: “Toen hij mij vroeg of ik de ring wilde aanvaarden als teken van zijn onvoorwaardelijke liefde, heb ik natuurlijk direct ‘ja’ gezegd!”

Dat de verloving er wel vrij snel komt - het koppel woont nog maar vijf maanden samen - wuift Manu weg. “Het gaat nog altijd heel goed tussen ons. Waarom zou ik dan geen langdurige verbintenis met haar aangaan? Mocht ik nog maar 26 zijn, dan zou ik misschien nog wat wachten. Maar op onze leeftijd... Ik ben heel blij met de persoon die Hilde is, en omgekeerd ook, denk ik. (Hilde knikt bevestigend) Het geeft haar ook een beetje zekerheid. Zo weet ze dat ik haar écht graag zie, en is ze wat meer op haar gemak.”

Hebben jullie al een trouwdatum?

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Dikke proficiat. Zuid Afrika is ook niet meer wat het geweest is. Gevaarlijk oord geworden, spijtig genoeg want het is een prachtig land.

 • MYRTHE PASS

  En waarom heeft hij (hiervoor?) zijn boerderij in Zuid-Afrika verkocht? Ik had de indruk, dat hij heel mooi woonde. Ik ben geen HLN+ lezer, vandaar dat ik het niet weet.

 • Francesca Linardo

  @Gerda, die dochter is al twintig, geen klein kind meer. Het is geen schande dat ze nu bij haar vader verblijft . Erg dat er zelfs bij goed nieuws mensen zijn die toch nog iets negatiefs moeten schrijven en anderen geen geluk gunnen. Jaloezie waarschijnlijk.

 • Roger Deprez

  Proficiat en succes.

 • Gerda Heyndrickx

  Ze heeft wel een dochter maar is er fier op dat haar ex de opvoeding op zich nam !!! Tja, dat zegt genoeg over de vrouw !!!