Eén en KRO-NCRV maken samen eerste dystopische fictiereeks ‘Arcadia’

© VRT - Geert Van Hoeymissen
Eén en de Nederlandse omroep KRO-NCRV werken samen aan de spannende fictiereeks ‘Arcadia’. De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Dat laat Eén woensdag weten in een persbericht.

In de nieuwe reeks is een groot deel van de bevolking omgekomen door een dodelijk virus, en een nieuwe maatschappij met heel specifieke regels is geboren. Die regels moeten ervoor zorgen dat de mensen gezond en vooral ook productief blijven. In ‘Arcadia’ hangt de so­ci­a­le sta­tus van de bewoners immers af van hun pres­ta­ties en ca­pa­ci­tei­ten. Ze leven volgens een puntensysteem: wie een hoge score heeft, wordt beloond; wie een lage heeft, wordt afgestraft.

‘Arcadia’ wordt de eerste dystopische fictiereeks voor zowel Eén als KRO-NCRV. De reeks is al anderhalf jaar in ontwikkeling en werd dus opgestart voor de coronapandemie, maar blijkt nu actueler dan ooit. “Het idee van een maatschappij die een betere versie van zichzelf wil worden na een ramp, is fascinerend. Toen we er twee jaar geleden aan begonnen, konden we niet voorzien dat dit basisidee plots zo dichtbij zou komen. Het geeft ons alleen maar goesting om er nog harder aan te werken”, zegt scenarist Philippe De Schepper.

‘Arcadia’ kon rekenen op scenariosteun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Benjamin Dalle (CD&V). De reeks wordt geproduceerd door productiehuis jonnydepony en wordt ten vroegste in 2022 verwacht op Eén en ook bij de KRO-NCRV in Nederland. 

Lees ook: Van ‘The Handmaid’s Tale’ tot ‘The Walking Dead’: waarom houden we zo van onheilspellende tv? (+ welke series je zéker gezien moet hebben) (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    Yep, na corona ging ook alles veranderen en beter worden, dat is ook fictie.