Eén en Kom op tegen Kanker slaan met 'Iedereen tegen Kanker' de handen weer in elkaar

VRT
Elk jaar krijgen 40.000 Vlamingen kanker. Dat zijn elke dag 110 Vlamingen die de diagnose krijgen. Kanker treft iedereen. Ook het succes van de fictiereeks Gevoel voor tumor die momenteel op Eén te zien is, toont aan dat het thema niemand onberoerd laat. Daarom slaan Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar voor de campagne Iedereen tegen Kanker. 

Met de slogan ‘Ik daag kanker uit’, roepen ze heel Vlaanderen op om mee de strijd tegen kanker aan te gaan. Ook Ketnet voert mee actie met een eigen uitdaging ‘De Pet op tegen Kanker’. Samen, jong en oud, groot en klein dagen we de vreselijke ziekte uit. Met acties, steun en warmte geloven we dat we kanker klein krijgen.

Vanaf 17 april tot 27 mei schuiven bekende en onbekende Vlamingen hun angsten aan de kant of steken hun handen uit de mouwen om een uitdaging aan te gaan. Met die uitdaging zamelen ze geld in. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen om Iedereen tegen Kanker te steunen en zo de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Een stap richting een wereld zonder kanker.

Wim De Vilder belooft om uit een vliegtuig te springen. Als 2000 euro ingezameld wordt, raapt hij al zijn moed bij elkaar en overwint hij zijn hoogtevrees om van kilometers hoog een parachutesprong te wagen.

Ook Kristel Verbeke daagt kanker uit met een opdracht die haar volledig uit haar comfortzone haalt. Zelf altijd erg ordelijk en proper, zal ze het vuilste kot van Vlaanderen poetsen. Wie Kristel het beste van zichzelf wil zien geven voor Iedereen tegen Kanker, moet mee de 1000 euro inzamelen.

Saartje Vandendriessche zal cheerleaden voor een vol Anderlecht-stadion. Hoewel ze nooit danslessen heeft gevolgd, zal ze voor het bedrag van 5000 euro in een echt cheerleaderspakje kruipen en vrolijke pompons bovenhalen.

Een portie humor bij de uitdagingen is nooit ver weg. Frank Deboosere kruipt voor 1000 euro in een groen pak om Het weer te presenteren. Daardoor zijn op televisie enkel zijn hoofd en handen te zien. Het weer zal voor één keer niet louter informatief zijn, maar ook een grappig zicht opleveren.

Eind april volgen nog andere uitdagingen. Zo zal Philippe Geubels een volledige kleuterklas onder zijn hoede nemen. Philippe heeft zelf een kindje, maar hoe entertaint hij 30 kleuters die bruisen van de energie? Voor 5000 euro voegt hij de daad bij het woord en wordt hij voor één dag meester Philippe. Ook Saartje Vandendriessche, Danira Boukhriss Terkesidiss en Peter Van de Veire zullen kanker uitdagen. Daarnaast worden door verschillende VRT-netten uitdagingen gelanceerd. 

Later ontdekt de surfer ook die uitdagingen via www.iedereentegenkanker.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.