E.T. keert even terug naar het scherm (en Elliott is intussen volwassen)

E.T. is terug!
YouTube E.T. is terug!
De Amerikaanse kabelaar Comcast heeft E.T. teruggebracht op aarde. In een commercial voor de feestdagen keert de Extra-Terrestrial uit de film van Steven Spielberg uit 1982 terug naar zijn inmiddels volwassen maatje Elliott.

De originele vertolker van Elliott, acteur Henry Thomas, pakte zijn oude rol op voor de vier minuten durende reclame, die met goedkeuring van Spielberg is gemaakt. In de commercial landt E.T. in de tuin van Elliott, die hem voorstelt aan zijn gezin. “Er is een hoop veranderd sinds je hier voor het laatst was”, vertelt de vader aan zijn buitenaardse vriend, die kennismaakt met onder meer het internet, een tablet en een smart-tv.

In een verklaring noemt Thomas de reclame “een win-win”, omdat fans van de film hun geliefde personages terugzien, maar niet het risico lopen om hun speciale herinneringen aan de film te verliezen door een complete sequel.

De acteur was tien jaar oud toen hij de originele film opnam. Zijn televisiezusje werd gespeeld door Drew Barrymore, die destijds zeven jaar was. Om de jonge acteurs zoveel mogelijk mee te voeren in het verhaal, besloot Spielberg de film in chronologische volgorde op te nemen. ‘E.T.’ werd in 1982 de film met de beste box office resultaten ooit en hield dat record elf jaar lang, tot het werd verbroken door Jurassic Park.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jimmy De Wilde

  Dank u voor het mooie filmpje wou dat er een film van was formidabel dank u voel mij weer jong

 • David Kerssebeeck

  Traantjes weer in de ogen. Mooie herinneringen

 • Eddy Van Hoorenbeeck

  Heerlijke film. Leuk om zelf even naar deze uitgebreide commercial te kijken en de ET uit mijn jeugd terug te zien. Onlangs zag mijn dochter van 10 deze film, en hoewel hij al bijna veertig jaar oud is was ook zij tot tranen bewogen. Een echte klassieker.

 • Freddy Waayeret

  Mooie herinneringen