Duizend condooms en 107 vliegtickets: de cijfers van Temptation

VIJF
Volgende week zit het seizoen van Temptation er alweer op, en de 28 deelnemers hebben ervoor gezorgd dat we ons deze lichting nog lang zullen herinneren. Maar zij waren natuurlijk niet de enige personen die naar Thailand afzakten voor de opnames. Temptation is een heuse productie, en Dag Allemaal zette enkele cijfers op een rijtje.

Tien verleiders op elk eiland, plus vier koppels: dat maakt 28 deelnemers. Maar daarnaast trok er ook een klein leger aan crew richting Thailand om het programma in te blikken. "In totaal werken 194 mensen mee aan het programma", meldt woordvoerster Barbara Salomon in Dag Allemaal. "Er waren 66 crewleden, 28 deelnemers, en ook nog 100 lokale medewerkers uit Thailand. In totaal werden voor iedereen samen 107 retourtickets geboekt, inclusief voorbereidende trips."

Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar ook het verblijf van de kandidaten kost een aardige duit. "Red Z is een vakantieresort en heeft zeventien kamers", aldus Barbara. "Het andere verblijf, Pong, is een privéwoning met zeven kamers." Veel luxe, en dat brengt een stevig prijskaartje met zich mee. Eén weekje Red Z kost zo'n 1.100 euro per persoon bijvoorbeeld. En dan had VIJF ook eigen koks voorzien. "Er was een cateringbedrijf ter plaatse. Zij kookten meestal in de vorm van een buffet. Er was één Belgische chef aanwezig, en ook nog drie Thaise koks."

Condooms
Vorig jaar vertelde Annelien Coorevits nog dat ze zwaar onder de indruk was van het drankverbruik, maar daar werd dit jaar de rem op gezet. "Er was minder drank aanwezig", meldt Barbara. Er moest dus zeker geen extra voorraad geleverd worden, zoals vorig jaar gefluisterd werd.

Voorbehoedsmiddelen waren dan weer wél massaal aanwezig. "Het productiehuis schat het aantal op een duizendtal condooms", klinkt het. Verleidster Jill meldde vorig jaar nog dat toen geen enkel voorbehoedsmiddel had gezien, maar dan heeft ze niet goed gekeken, klinkt het. "Ze waren toen ook wel degelijk voorzien."