Dokter Bea geeft seksles op Ketnet

Dokter Bea wordt vertolkt door Eva Van der Gucht.
photo_news Dokter Bea wordt vertolkt door Eva Van der Gucht.
Voortplanting, homoseksualiteit of sexting, Ketnet laat het allemaal aan bod komen in 'Dokter Bea', een nieuw programma over seksuele voorlichting. Voor 9- tot 12-jarigen en soms met expliciete beelden, schrijven de kranten van Mediahuis.

"Voor veel volwassenen blijft het moeilijk om met kinderen te praten over seksualiteit. Tegelijkertijd hameren experts erop dat we niet te lang mogen wachten met seksuele vorming. Wij willen kinderen dan ook helpen bij het opgroeien", zegt netmanager Maarten Janssen.

Het programma kwam tot stand in nauw overleg met het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Er komen experts langs en ook de jongeren zelf komen aan het woord. De centrale figuur is Dokter Bea zelf, vertolkt door Eva Van der Gucht, die de kijkers op sleeptouw neemt.

Dokter Bea mikt op de oudste Ketnet-kijkers, van pakweg negen tot twaalf jaar, en komt in de vooravond op het scherm, rond half acht.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emilie Knop

  Echt grote zever dit programma, ze komen er achter als het tijd is niet op 8-9 jaar. Vroeger keken ze naar galaxy park, mega mindy,... wauw waar gaat de wereld naartoe

 • Ian Bruylandt

  goed

 • Elke Celis

  Goed initiatief, me dunkt, op voorwaarde dat je als ouder ook filters kan plaatsen. Misschien een idee om er ineens het biologische luik aan te koppelen op een niet overdreven manier.

 • VALOREDIVERITA

  Zeer goed, ze kunnen beter op tijd zijn dan te laat met de kennis rond sex. Het zal van die kinderen later veel sterkere mensen maken.

 • Carla Van Geel

  Er bestaan een hoop mooie boeken die met begeleiding dan ook sommige punten die niet zo goed begrepen worden verder uitgelegd kunnen worden naargelang de maturiteit van het kind. Het gaat erom step by step duidelijkheid te geven aan vragen die rond die leeftijd moeten beantwoord worden. Duidelijkheid ook dat respect het belangrijkste is.