Dochter van Sandra Bekkari is souschef van dienst in 'Open Keuken'

VTM
Zo moeder, zo dochter. Sandra heeft de kookmicrobe duidelijk doorgegeven aan haar dochter Anna, die op woensdag 7 februari mee de handen uit de mouwen komt steken in 'Open Keuken'. 

Misschien omdat ze hoorde wat er op het menu stond: een gezonde rijstpap met ananas. Verder maken ze ook rösti’s van wortelen en courgettes… en daar hoort een portie zelfgemaakte ketchup bij.

“Elke kans om extra groenten in mijn weekmenu te stoppen, grijp ik aan.” Donderdag 8 februari draait Sandra wortelen en kaas in haar hartige muffins. Niets zo lekker op een koude dag als een kom soep. Naast muffins maakt Sandra ook een rijkelijke maaltijdsoep, tsjokvol groenten.

Pittige popcorn luidt het einde van de week in. Op vrijdag 9 februari maakt Sandra de ultieme snack voor een gezond filmavondje. Verder maakt Sandra puree zonder aardappelen en een stukje gegrild kalfsvlees met geroosterde trostomaat en tuinkerssalade.

Feta, mozzarella,… het is ondertussen geen geheim meer dat Sandra verzot is op kaas. Op maandag 5 februari introduceert ze halloumi, een minder bekende, Cypriotische kaas. Samen met pompoen, rode biet en pastinaak gaat de halloumi in een ovenschotel. Tournée Minérale is gestart, en dus geeft Sandra ook inspiratie voor een alcoholvrij drankje: een verfrissende smootie op basis van ananas, appel én spinazie.

Voor wie zijn broodmaaltijd ’s middags eens wil vervangen door een warme lunch, heeft Sandra op dinsdag 6 februari een “gezondheidsbommeke” in petto: een lauwe winterse salade met geitenkaas, winterpostelein en shiitakes. In 1,2,3 klaar! Nadien haalt Sandra de Oosterse keuken boven met een gepocheerde vis in kokosmelk met paksoi en boekweitnoedels. 

VTM2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Iris Geerts

    Mja mij kan ze niet bekoren als ik ze op tv zie koken. In mijn ogen ziet er er ook niet gezond uit. Ben over been en ze lijkt veel ouder dan ze is doordat ze zo mager is.... gezonde voeding?? Mja.... geef mij maar een goed stuk vlees ipv al die vervangers.

  • VIVIANE bastenie

    Sorry voor Sandra maar haar kookkunsten zijn wat mij betreft een flop ,wat zij doet is zo genaamd gezond koken ,wel ik twijfel er aan,,ik ben nu 75 jaar en heb altijd vanaf de 2 de wereldoorlog altijd Vaamse kost gegeten en ik ben er nog altijd niet ziek van geworden,al die tieratijntjes is niks q voor mij,Iedereen wil mensen voorschrijven wat wel goed voor ons is.En elke BV voelt zich geroepen om een kookboek te schrijven.