Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit is de man achter de zoveelste Nederhophit in Vlaanderen: "Ik heb seks met je dochter. Ik neuk haar"

Rapper Boef toen hij begin dit jaar voor de politierechter moest verschijnen.
ANP Rapper Boef toen hij begin dit jaar voor de politierechter moest verschijnen.
Met 'Habiba' van Boef heeft de Nederhop zijn zoveelste hit in Vlaanderen te pakken. Terwijl je in de Ultratop met een vergrootglas moet speuren naar Vlaamse hiphop, scoren Hollandse straatrappers aan de lopende band. Zelfs kleuters van 5 jaar brabbelen vaak de - niet meteen stichtende - teksten mee van Kraantje Pappie, Jebroer, Ronnie Flex en Lil' Kleine. Niet schrikken, beste ouders, maar dit is waar uw kinderen naar luisteren als ze K3 en de Ketnet Band ontgroeid zijn.

"Ik ben een kind van de duivel
Mama, jij hoeft niet te huilen
Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis
Ik hoef geen speech
Ik hoef geen bloemen
Gooi drank en drugs over mijn kist
Alles wat ik wou in het leven was dit
Fack it"

De snoeiharde beat moet u er even bijdenken, maar zelfs zonder die monotone dreun had u het al begrepen: dit is niét de nieuwste single van Willy Sommers. Bovenstaande 'rhymes' vormen de ruggengraat van 'Kind Van De Duivel', de recentste hit van Jebroer. Dat is de artiestennaam van Tim Kimman (30), een Nederlander die ons twee zomers geleden ook al verblijdde met 'Banaan', voor de gemiddelde Klara-luisteraar het auditieve equivalent van een roestig, middeleeuws marteltuig.

Deze week staat Jebroer net als Boef, Lil' Kleine, Kraantje Pappie en Gers Pardoel in de Vlaamse Ultratop 50. In totaal gaat het om zeven nummers, wat maakt dat de Nederhop momenteel de Amerikaanse rap naar de kroon steekt. Van Vlaamse hiphop: geen spoor in de charts.
500 aanstekers gepikt

Dé man van het moment is Boef. Zijn 'Habiba' is een regelrechte oorwurm, die vooral in de leeftijdscategorie 5-25 jaar duizend snaren tegelijk lijkt te raken. Voor sommige ouders misschien verontrustend want, om het met een woordspeling op zijn Boefs te zeggen: hij heeft veel gestolen, behalve zijn naam. Sofiane Boussaadia, zo staat het op zijn (Franse) identiteitskaart, zat voor zijn negentiende al drie keer in de (jeugd)gevangenis en dat criminele verleden is dan ook een thema in veel van zijn nummers, zeker ook in zijn tot nog toe grootste hit.

Zo hangen er hem nog wat werkstraffen boven het hoofd voor het beledigen van een agent ('Ik heb seks met je dochter', liet hij optekenen in een filmpje. 'Dat is ook zo', zei hij achteraf laconiek. 'Ik neuk haar.') Meer over het succes van Nederhop en Boef leest u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. 

BOEF - Habiba

Kraantje Pappie - Pompen

Kraantje Pappie - Waar is Kraan?

Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs

Lil Kleine & Ronnie Flex - Niet omdat het moet

Jebroer - Kind van de Duivel

Jebroer - Banaan

Gers Pardoel - Ik neem je mee

Gers Pardoel - Bagagedrager

Gers Pardoel - Louise

Meer over74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Henkie Janssen

  Hoor iedereen hier klagen ondertussen wel meezingen op highway to hell van acdc, sympathy for the devil of Brown sugar van de Stones, cocaïne van Eric Clapton,... Wat een aanstellerij is maar muziek.

 • Pieter DeKonicnk

  Mensen spreken hier over "duivelse muziek" en "daar zou ik mijn kind niet naar laten luisteren" maar met Drake of One Direction waar 90% van de lyrics gaan over expliciete seksuele handelingen heeft niemand een probleem. Luister maar is goed u favoriete nirvana lied, Belg van gemiddelde leeftijd, want ik ben zeker dat de muziek die u in de auto speelt ook niet altijd zo proper is voor "de kinderen".

 • X C

  Met al die aanslagen heb ik het moeilijk om dat soort sympathiek te vinden ik probeer het maar het lukt mij niet meer mijn verstand is er al lang klaar mee

 • Martin Kei

  Volgens mij is een nieuwsplatform niet bedoeld om moraalridder te spelen, Dit is niet mijn muziek maar het is aan mensen zelf te beslissen of ze hier geld aan besteden of niet! Jammer hln dit had u niet mogen doen

 • Patrick Hendrikx

  Dat ze hun teksten eens in het Arabisch zingen Dat zou pas hun echte betekenis benadrukken. En hun opvoeding natuurlijk.

Meld een bug