Disney+ kampt bij lancering met technische problemen: “De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen”

AFP
Disney+, het nieuwe videostreamingplatform van Disney, heeft bij zijn lancering in de Verenigde Staten en Canada te kampen gehad met technische problemen. Sommige gebruikers ondervonden moeilijkheden om in te loggen.

"De vraag bij gebruikers naar Disney+ heeft onze grote verwachtingen overtroffen", zegt een woordvoerder van Disney. "We zijn blij met deze ongelooflijke reactie en werken hard om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Bedankt voor jullie geduld.”

Volgens de website Downdetector, die gebruikers toelaat om fouten bij apps en websites te melden, werden er rond 15 uur (Belgische tijd) bijna 8.000 meldingen gedaan. De problemen doen zich vooral voor aan de Oostkust van de Verenigde Staten en in Californië.

Disney+ is sinds vandaag beschikbaar vanaf 6,99 dollar per maand, een prijs die heel wat lager ligt dan die van concurrent Netflix. De groep hoopt tegen 2024 tussen 60 en 90 miljoen abonnees te hebben. Belgen zullen allicht moeten wachten tot 31 maart.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Denijs

    Als iets niet werkt wordt er wel altijd een reden gevonden. De beste (marketing-) reden is nog altijd de 'spectaculaire onverwachte vraag'.