Exclusief voor abonnees

Disney+ is geboren: wat betekent die nieuwe streamingdienst voor jouw Netflix-account?

Marvel- en Star Wars-films zullen volledig van Netflix verdwijnen.
Disney Marvel- en Star Wars-films zullen volledig van Netflix verdwijnen.
Disney kwam vorig weekend op de proppen met hun eigen streamingdienst, die Disney+ werd gedoopt. Op het platform zullen al hun grootste films en series te zien zijn, om te kunnen concurreren met andere streamingzenders. Wat meteen een prangende vraag oproept bij kijkers wereldwijd: wat betekent dat nu voor het aanbod op Netflix?

Het korte antwoord: voorlopig nog niets, maar daar kan en zal snel verandering in komen. 

Disney tekende in 2012 een deal met Netflix, waarin ze de zender beloofden dat Netflix als eerste toegang zou krijgen tot hun nieuwste film-releases. Die deal ging over ‘content’ van Walt Disney Studios (‘Pirates of the Caribbean’), Disney Animation (‘Moana’, ‘Zootopia’), Pixar (‘Finding Dory’, ‘Cars 3'), Marvel Studios (‘Captain America: Civil War’) en Lucasfilm (‘Rogue One: A Star Wars Story’).

Nu Disney+ is gelanceerd, een streamingplatform van Disney zelf, beslist het bedrijf uiteraard om zo snel mogelijk zo veel mogelijk van hun content uit de Netflix-bibliotheek te halen. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fabienne Gerard

  Leuk voor Marvels fans sinds Disney + oa Loki en Scarlett Witch een eigen serie krijgen met de oorspronkelijke acteurs, een groot budget en onder meer de medewerking van Kevin Feige. Daar kijk ik naar uit.

 • Jens Vranckx

  Daaaag streaming diensten... 10€ hier, 15€ daar, en dan hun prijzen omhoog zeker? Wie kan dat allemaal nog betalen als je alles wilt bekijken. Er zijn natuurlijk de minder eerlijke manieren, maar dit is echt wel Monopolie willen creëeren. Binnenkort kijkt niemand meer, want we kunnen het niet meer betalen. We zijn er weer vet mee.

 • JOZEF BOUMON

  En dan maar klagen er ilegaal word gedownload of popcorntme gekeken word. Waarom kan de muziek industrie wel samen werken en de film industrie niet? Waarom geen platform waar alle series en films te zien zijn? Ik hoop disney nog op play more zal te zien zijn.

 • Frank De Kinder

  Amazon Prime Video verdwijnt NIET ! Stop nu toch eens met al dat gezever !

 • Angelo Cabooter

  En wat komt er na Disney +?? Warner Bros +, Ilumination + en Dreamworks + ?????