Disney+ haalt vijfjarenplan abonnees in slechts acht maanden: ook ‘Mulan’ zal alleen gestreamd kunnen worden

Yifei Liu in de titelrol van de nieuwe Disney-film Mulan.
AP Yifei Liu in de titelrol van de nieuwe Disney-film Mulan.
Wereldwijd hebben 60,5 miljoen mensen een abonnement op Disney+. Daarmee heeft de entertainmentgigant het doel bereikt dat het zich bij de lancering van het streamingplatform afgelopen najaar had gesteld voor 2024. Het 'huis van de muis' mikte op 60 tot 90 miljoen leden na vijf jaar.

Dat het streamingplatform zo goed loopt, was wel het enige goede nieuws dat CEO Bob Chapek dinsdag had te melden. Hij maakte ook bekend dat The Walt Disney Company in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar (4 miljard euro) heeft geleden. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het entertainmentconcern gesloten en moest een aantal filmpremières worden uitgesteld.

Mulan slaat bioscoop over

Eerder dinsdag maakte Disney bekend dat ‘Mulan’ definitief geen grote bioscooprelease krijgt. De film, een live-actionversie van de gelijknamige animatiefilm uit 1998, is vanaf september in de meeste landen alleen op Disney+ te zien. Dat kost abonnees 30 dollar (25,5 euro) voor een premium abonnement. Voor andere films, zoals beoogde blockbusters ‘Black Widow’ en ‘Soul’, hoopt het bedrijf voorlopig wel op een bioscooppremière.

In België is Disney+ vanaf 15 september beschikbaar. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Juliette Nijs

  25euro, ook goed gek seg. das wel 300e op een jaar! Nu ja een maandje betalen, goed door kijken en dan misschien binnen een jaar nog is een maandje als er weer wat nieuws is bijgekomen.

 • Dimitri Paelinck

  Moest al veel langer in België zijn.

 • Rudy Hendrickx

  Lijkt me te duur. Netflix is 14,99/maand, aangevuld met Prime Video voor 2,99/maand is ideale combinatie.

 • Nick Lersberghe

  @Sepp Maier Het is dat bedrag voor het abonnement, je kan er naast alle films ook de series e.d. zien, vergelijkbaar met Netflix

 • Jochem Van hees

  Sepp dit is al perfect mogelijk met de "juiste" job. Alles is online te bestellen en de 30 dollar is voor een premium account. Is dus meer dan enkel 1 film. Mensen die niet goed de tekst lezen lijkt me een groter probleem dan in uw kot leven. Leid tot veel misverstanden.