Disney+ haalt 10 miljoen abonnementen binnen daags na lancering

Een introductiepagina op de website van Disney+
AP Een introductiepagina op de website van Disney+
Disney+ heeft kort na de lancering de verwachtingen overtroffen en een miljoenenpubliek weten te trekken. De streamingdienst - die gisteren van start ging in de VS, Canada en Nederland - kon al tien miljoen abonnees aan zich binden.

Met die sterke prestatie wordt Disney+ een te duchten concurrent voor andere streamingdiensten zoals Netflix en Apple TV. In april meldde het bedrijf nog dat het tegen 2024 wilde mikken op 60 tot 90 miljoen abonnementen. Maar aan dit tempo zou dat al twee jaar vroeger kunnen lukken, menen analisten.

Amerikanen keken 1,3 miljoen uur naar content van Disney+ op de eerste dag, blijkt uit gegevens die trackingbedrijf Apptopia deelde. De app voor de nieuwe dienst werd in die tijdspanne 3,2 miljoen keer gedownload. De meeste downloads kwamen uit de Verenigde Staten (89 procent), gevolgd door Canada (9 procent). Nederland was goed voor 2 procent van het totaal aantal gedownloade apps.

De lancering verliep nochtans niet helemaal zonder problemen. Op Twitter meldden veel gebruikers dat ze moeite hadden met inloggen en geen verbinding konden krijgen. Ook klaagden fans dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Als titels wel te downloaden waren, duurde dit soms een minuut. Disney weet de technische problemen aan een hoger dan verwachte vraag.

De nieuwe streamingdienst biedt bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren.

Het aandeel van het entertainmentconcern maakte een sprong op Wall Street van ruim 7 procent (plus 7,3 procent).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.