Disney+ gaat in november de strijd aan met Netflix: abonnementen zullen goedkoper zijn

AP
Disney heeft gisteren zijn plannen voor haar eigen streamingdienst ontvouwd, waarmee het mediabedrijf de strijd wil aangaan met Netflix. Disney+ zal vanaf 12 november beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en zal naar verwachting volgend jaar in Europa en andere werelddelen worden uitgerold, meldt Variety. De prijs zal alvast onder die van Netflix liggen.

Op de streamingdienst komen niet alleen Disney-films, maar ook de hele Star Wars-reeks en films van Pixar en Marvel, alsook documentaires van National Geographic. Voor Disney+ wordt ook een aantal exclusieve series geproduceerd. Onder andere de film ‘Captain Marvel’ zal er exclusief te bekijken zijn. De films en series zijn ook te downloaden, zodat abonnees ze ook offline kunnen kijken.

De kosten voor een abonnement bij Disney+ zullen 6,99 dollar (ongeveer 6 euro) per maand zijn, of 69,99 dollar (ongeveer 60 euro) per jaar. Dat is lager dan analisten verwachtten én goedkoper dan grote concurrent Netflix, die 7,99 euro per maand vraagt voor haar goedkoopste formule. Disney wil tussen de 60 miljoen en 90 miljoen abonnees lokken. Ter vergelijking: Netflix heeft wereldwijd 130 miljoen betalende klanten. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Trony Pagulo

  Mensen zijn enorm gierig en zullen weer redenen vinden om over te klagen. Dit is spotgoedkoop, ook al kan het aanbod niet tippen aan Netflix. Ik heb momentezl een Netflix abonnement van 15 euro per maand en ik zal zonder enige twijfel Disney+ erbij nemen.

 • james vroman

  goede zaak nu nog de internet abonnementen verplicht loskoppelen van de tv abonnementen want dat is pas geld over de balk gooien volledig achterhaald je moet betalen voor reclame zenders of gestuurd nieuws ..hoe zot is dat ? !

 • romy verhove

  Niks te abonnementen het draait enkel om geld !Zeker bij techreuzen zoals Disney zei zijn sinds bestaan al lid van de orde 'mindcontrol'

 • Jens Vranckx

  gewoon switchen tussen de bestaande diensten. De ene maand Netflix, de andere Amazon Prime, dan Disney+, Youtube premium, ect. zo heb je het hele jaar iets te kijken

 • Dietrich Van Helder

  Nu gaan alle streaming diensten wuiven met exclusiviteitscontracten. Heb je dan Netflix ga je kunnen fluiten om bepaalde films te zien en vice versa. Spijtig.