Dieter Coppens: “Met mijn eigen kinderen heb ik veel minder geduld dan in ‘Down The Road’”

VRT
In ‘Down The Road’ staat Dieter Coppens zijn gasten met raad en daad bij. Hij luistert geduldig naar al hun verhalen, lost geschillen en problemen op, en weet zo perfect de goede vrede in huis te bewaren. “De ideale partner en papa”, denken heel wat mensen intussen. Al blijkt dat in realiteit wel mee te vallen: “Ik ben thuis heus niet zo geduldig, vraag maar aan mijn vrouw”, vertelt hij in ‘Schoeters En Bellen’.

In ‘Schoeters en Bellen’, een podcast van Eén, hoort Siska Schoeters acht bekende tv-makers van de bovenste plank helemaal uit. De gast van deze week: presentator Dieter Coppens, die zijn ‘ideale schoonzoon’-statuut onderuit haalt. Ook al denkt heel vrouwelijk Vlaanderen dat hij het ideale genetische materiaal heeft, dat is niet zo. “Bel mijn vrouw maar, zij zal het wel bevestigen.”

Dieter is de neef van Staf en Mathias Coppens. Vooral met die laatste komt hij heel goed overeen. Had Dieter dan niet graag mee aan ‘Het Lichaam Van Coppens’ gewerkt? “Ik was net weg bij VTM toen ze het programma mochten maken, maar ik ben gezond jaloers.”

Wat is de vervelendste gewoonte van Dieter Coppens? Niet alleen is hij te gulzig, hij knuffelt ook té graag.

Die eerste keer ‘Down The Road’, dat was toch wat beangstigend voor Dieter. Gelukkig was dat snel over eens de opnames begonnen. “Ik wist vanaf moment 1: dees komt goe”, zegt hij daarover. Siska en Dieter praten ook over zijn rol in de groep. Als reisbegeleider, houvast, beste vriend en voor sommigen zelfs als pluspapa.

Dieter Coppens wordt weleens het ‘heetste snoepje’ van het moment genoemd. Voor Dieter blijft het raar, hij ziet zichzelf niet als dé hottie van Vlaanderen. En zijn moeder ook niet, want die had het er moeilijk mee dat hij met zijn ‘bloot gat' op de cover van de boekjes stond. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chantal BODDAERT

  Grote meneer en ik hoop dat we hem nog veel te zien krijgen op het scherm.en ook met down the Road. Proficiat Pieter...

 • Nancy Diegem

  Dikke proficiat voor deze grote meneer Coppens, die het allerbeste uit deze mensen haalt en jazeker, ze zijn slim hoor ! In tijden van Temptation, Blind getrouwd, Blind wat weet ik nog allemaal....is dit programma van zeer hoog niveau en zo PRACHTIG om te zien. Moesten ze meer maken, zulke programma's.

 • Nancy Diegem

  Chapeau en veel respekt voor deze grote meneer. Spijtig dat het programma weldra gedaan is en was volgens mij het allerbeste programma ooit, zo prachtig om te zien. Dieters Coppens haalt het beste in deze mensen naar boven en ze zijn zeer zeker slim, absoluut !!

 • Carlo Verstappen

  Dat is normaal, met je eigen kinderen is het voor echt, wat jij op tv doet is maar een spel.