Exclusief voor abonnees

Dieter Coppens, de zachtmoedige reisgids in 'Down the Road’: "Échte mensen, die zie je amper nog op tv”

Gregory Van Gansen / Photo News
Gezocht: de ideale gastheer, boezemvriend én schoonzoon in één. Ziedaar de bondige jobomschrijving, mocht Dieter Coppens (42) er ooit de brui aan geven als presentator van 'Down the Road'. Is hij op tv de zachtmoedigheid zelve, dan kan hij in het echte leven wél uit zijn krammen schieten. "Ze zijn ons onze planeet aan het afpakken: ik word daar kwaad van. Je kunt niet geloven hoe fier ik was, toen mijn oudste dochter zei dat ze ging spijbelen voor het klimaat."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hugo Lachi

  mooi Dieter

 • Katia Blancmont

  Alsof er alleen bij mensen met Down 'echte' mensen zitten. Komaan zeg.

 • christianne bruyland

  Ben ook fan van het programma, maar één vraagje daarbuiten i.v.m. milieu en klimaat, zouden ze thuis met hun gezin met meerdere personen naar het wc gaan en 1 x doorspoelen om water te sparen? Ik heb nog tal van voorbeelden, maar hou het bij dit ene. Verder heb ik niet de indruk dat de milieu activisten alleen maar de regering viseren, vraag random aan mensen hoe ze zich voelen bij de protesten. Ben net terug van paddentrek plaats, dus ik ga ook voor de natuur hoor.

 • Elise Van Damme

  Alles is zo goed als 'fake' in onze omgeving en tijdsgeest. Dat is omdat we die zelf onbewust creëren. We zijn als mens zijnde dan ook volledig onze connectie kwijt met deze prachtige aardbol. Waar wij als destructieve nietsontziende gastheer misbruik van maken. In plaats van terug begrip en verbondenheid te voelen met onze prachtige natuur. Doen we juist het tegenovergestelde. We zijn die draad al lang verloren, sinds de invoering van geld, macht en (be)invloed(ing). Diep triest.

 • Danny Maenhaut

  Pure TV ! Heel goed, buiten al die programma's met mensen die ganse dagen achter hun ….aan lopen, en dat nog normaal vinden ook. Zo mogen er meer zijn, ook "Gentbrugge" is zo iets.