Deze stuntman schuilt achter het masker van de Night King

HBO/Instagram Vladimir Furdik
In de derde aflevering van het laatste seizoen van ‘Game Of Thrones’ konden we zien hoe de Night King in ijsscherven uit elkaar spatte, net als de rest van zijn leger der doden. Het was de laatste scène in de serie voor Vladimir Furdik: de stuntman achter het masker van deze slechterik met ijsblauwe ogen.

De 48-jarige Vladimir Furdik is een Slovaakse stuntman die in 1993 in Hollywood doorbrak dankzij de film ‘The Three Musketeers’ met Charlie Sheen and Kiefer Sutherland. Hij deed ook stunts voor de films ‘Sherlock Holmes: A Game of Shadows’ (2011), ‘Skyfall’ (2012) en ‘Thor: The Dark World’ (2013).

Instagram Vladimir Furdik

Furdik speelde hoofdzakelijk de Night King in ‘Game of Thrones’, maar sommigen zouden vergeten dat er ook een scène is waar hij als mens in verschijnt. In de vijfde aflevering van het zesde seizoen is te zien hoe de the Children of the Forest hem uitkiezen om van hem hun wapen tegen de mensheid te maken. Hij wordt aan een boom vastgebonden om vervolgens door Leaf, de leider van the Children of the Forest, neergestoken te worden. Zo verandert hij in de eerste White Walker.

In het vierde en vijfde seizoen van ‘Game of Thrones’ werd de rol van de Night King eerst vertolkt door  Richard Brake. Furdik nom de rol vanaf seizoen zes over. 

Instagram Vladimir Furdik
Instagram Vladimir Furdik
Instagram Vladimir Furdik3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Henri Hendrickx

    Waarom wordt dat hier nu zo openlijk verteld? Niet iedereen heeft Play More of andere geldklopperij.. Domme spoilers!

  • Dieter Devos

    De eerste foto (links) is eigenlijk verkeerd. Dat is de Night King toen ie nog vertolkd werd door Richard Brake in Seizoen 4 en 5. Vladimir Furdik speelt de Night King vanaf Seizoen 6 en ziet er iets anders uit.

  • Jan Wuyts

    ik vind hem veel "knapper" als King of the Night. Spijtig dat hij niet meer meedoet. Mijne pronostiek is daarmee naar de knoppen (Cersei, the "ice"queen, perfecte match..). Zij moet en zal winnen, net zoals in de "echte" wereld de slechten het uiteindelijk halen van de "goei".