Deze bodybuildoma (81) strijdt al zestig jaar met succes tegen 'kipfiletjes'

Ernestine Shepherd.
Facebook Ernestine Shepherd.
Miljoenen tv-kijkers hebben in de Verenigde Staten met opgetrokken wenkbrauwen van verbazing gekeken naar de oudste bodybuildster ter wereld. De 81-jarige Ernestine Shepherd was te gast in het door komiek Steve Harvey gepresenteerde programma Little Big Shots: Forever Young.

Het leven van de nog kerngezonde Ernestine Shepherd staat al ruim zestig jaar volledig in het teken van dagelijkse krachttrainingen waaraan ze volgens eigen zeggen 'totaal verslaafd' is. Ondanks haar hoge leeftijd heeft de krasse vrouw nog steeds rollende spierbundels, biceps waarop menigeen jaloers zou zijn en zelfs een bescheiden wasbordje. 'Kipfilets' onder de bovenarmen? Die heeft de Amerikaanse in geen geval. "En daar doe ik, met succes, alles voor."

Krachtpatser Ernestine verscheen in de tv-show in een strak, best bloot fitnesspakje inclusief torenhoge paalhakken. "Ik train altijd op hoge hakken'', vertelde ze tot grote hilariteit van het publiek. "Ik probeer het tijdens het sporten toch een beetje vrouwelijk te houden."

15 kilometer joggen

De oude dame heeft een strak regime voor zichzelf bedacht en moet niks weten van onnatuurlijke hulpmiddelen zoals anabolen. "Ik sta elke ochtend om half drie op en ga dan eerst 15 kilometer joggen. Vervolgens ga ik, al dan niet met een personal trainer, aan de slag met gewichten.''

Tijdens het programma nodigde ze Steve Harvey uit op om voor het oog van de draaiende camera's haar oefeningen mee te doen. Terwijl de presentator al hijgend en zwetend zijn work-out volbracht, bleef Ernestine zonder veel moeite zo fris als een hoentje. Na afloop van haar demonstratie was Harvey verbijsterd. "Jij bent in ieder geval voor mij nu al een grote inspiratiebron.'"

Ernestine, die al 61 jaar getrouwd is met haar grote liefde en minder sportieve Collin (87), is in internationale bodybuildingkringen een bekendheid. Ze treedt regelmatig op tijdens krachtsportevenementen en heeft een eigen Facebookpagina waar ze over zichzelf vertelt en foto's toont.

Little Big Shots: Forever Young - World's Oldest Bodybuilder (Episode Highlight)

She holds the world record for being the oldest competitive bodybuilder, and she isn't even close to retiring. " Subscribe for More: http://bit.ly/NBCLittleBigShots " Watch Little Big Shots: Forever Young Wednesdays 8/7c on NBC!
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lina Mertens

  Wauw zo wil ik ook wel zijn

 • Kansarax Buda

  Zalig.. 81 jaar? Respect.

 • Lydia Appelmans

  Fantastisch. Toch raar dat ze nog gebogen schouders heeft

 • Benesha

  Mooi

 • Nadi Dima

  Zalig ik wil ook zo fit zijn