Deze 5 films kan je dit weekend op tv zien

rv
Nu het tv-seizoen afgelopen is, kunnen we ons vol concentreren op goede films. VTM komt met een tv-première en VIER pakt uit met The Lord of the Rings. Maar ook onze noorderburen zenden vanavond een fantastische film uit. Wij selecteerden deze vijf films.

La Grande Vadrouille

Dit was meer dan veertig jaar lang de meest succesvolle Franse film. Liefst 17 miljoen Fransen gingen de film in de bioscoop bekijken en herhalingen op tv halen telkens weer kijkcijfers om van achterover te vallen. Deze schitterende komedie over de Tweede Wereldoorlog zorgt voor kijkplezier van de puurste soort. Geen satire, maatschappijkritiek of dubbele bodems, gewoon pure lol. Deze moet je echt gezien hebben.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt boven Parijs een Engelse bommenwerper neergeschoten door de nazi's. De drie bemanningsleden ontsnappen met hun parachutes op het nippertje aan de dood en belanden in het hartje van Parijs. Twee van hen komen terecht bij de naïeve, maar uiterst sympathieke Augustin en de pretentieuze, voortdurend opgewonden dirigent Stanislas (Louis De Funès). De twee Fransen helpen de soldaten in contact te komen met hun overste.

'La Grande Vadrouille', vanavond om 20.10u op Eén.

The Lord of the Rings: The Return of the King

Wat is het heerlijk om de Lord of the Rings-trilogie nog eens terug te zien. Na 'The Fellowship of the Ring' en 'The Two Towers' zendt VIER deze week 'The Return of the King' uit. Een perfecte apotheose van een perfect epos. Deze film werd bekroond met elf Oscars.

Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Saurons legers.  

'The Lord of the Rings: The Return of the King', vanavond om 20.30u op VIER.

Titanic

Over Oscars gesproken. 'Titanic' deed in 1998 even goed als 'The Return of the King' en sleepte ook elf Oscars in de wacht. Zelfs twintig jaar later laten Jack en Rose mannen en vrouwen huilen als kleine kinderen. En de film is dan nog spannend ook, ook al weet je dat het niet goed afloopt.

Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.  

'Titanic', vanavond om 20.30u op VTM.

Paper Towns

Na de modewereld besloot Cara Delevingne ook Hollywood te veroveren. Haar eerste grote rol betekende meteen haar grote doorbraak als actrice, waarna ze te zien was in die andere blockbuster 'Suicide Squad'. 'Paper Towns' is een verfilming van een boek van John Green, die ook 'The Fault in Our Stars' schreef.

Al van kleins af aan is de middelbare scholier Quentin verliefd op zijn raadselachtige buurmeisje Margo. Nadat hij op een avond met haar op pad is geweest door de stad verdwijnt zij plotseling, maar heeft ze een spoor van cryptische aanwijzingen achtergelaten. In de zoektocht naar haar moet Quentin op zoek naar de betekenis van oprechte vriendschap en ware liefde.

'Paper Towns' vanavond om 0.00u op VTM.

Nebraska

Als er één film is die je dit weekend moét gezien hebben, dan is het wel 'Nebraska'. Regisseur Alexander Payne maakte al pareltjes als 'About Schmidt', 'Sideways' en 'The Descendants', maar deze film is echt van een nog veel groter kaliber. Bruce Dern speelt in de winter van een lange carrière de rol van zijn leven. Een van de beste films van de laatste jaren.

Een alcoholistische vader denkt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Zijn familie probeert hem er echter van te weerhouden om de lange reis van Montana naar Nebraska te maken om zijn prijs in ontvangst te nemen. Zijn zoon, die niet gelooft dat hij het winnende lot heeft, wordt hierdoor gedwongen om met hem mee te reizen en hem uit de problemen te houden. Tegelijkertijd heeft hij de kans om de band met zijn vader na jaren weer aan te halen.  

'Nebraska', vanavond om 23.15u op NPO2.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronny Nancy

  Zijn altijd zelfe films .wij moeten voor betalen dat zijn mensen beu maken van tv

 • Luc Sonck

  Titanic die boot zinkt en das alles wat je moet weten

 • aaron lammens

  Wie voor de programmatje verantwoordelijk is zouden ze moeten ontslaan want het is steeds dezelfde zever en daarvoor moeten wij zoveel geld ophoesten en voor wat voor niets

 • Bert Ozares

  In Titanic kan ik al meespelen goede film maar al te vaak gezien

 • Raf Vertongen

  Niet naar Nebraska kijken. Saaiste film ooit