De week van Nuria uit ‘Blind Getrouwd’: “Tati en Lothar lijken net twee pubers”

Nuria met haar gezin.
Kristof Ghyselinck Nuria met haar gezin.
‘Blind Getrouwd’ is aan zijn vijfde jaargang toe, en wie is er beter geschikt om wekelijks haar blik te werpen op de slaagkansen van Cupido en de kandidaten dan Nuria Gilizintinova (31), die in het eerste seizoen met succes gekoppeld werd aan Stijn Van Poucke (41)? In Story geeft ze elke week haar blik op het programma. 

Elk huwelijk verloopt met ups en downs, ook als je er blind bent ingestapt. Bij Laura en Sonny zag ik bijvoorbeeld gedrag dat mij deed denken aan typische symptomen van het premenstrueel syndroom. Ze waren op een bepaald moment prikkelbaar en lichtgeraakt, waardoor de emoties hoog opliepen… Gelukkig zetten ze hun trots snel opzij en bleven ze elkaar ook na hun woordenwisseling steunen. ­Zoals ze surften op de golven van de Indische Oceaan rond Bali, zo zal ook hun Blind Getrouwd-avontuur verlopen: op en neer. Ik weet als geen ander dat je gewoon mee moet gaan met de flow. Als je tegenwerkt, verdrink je. Dus, Sonny en Laura: surf’s up!

Tussen Tati en Lothar lijkt het helaas van kwaad naar erger te gaan. Het lijken net twee pubers die elkaar wel leuk vinden, maar schrik hebben om dat toe te geven. Wat een contrast met Winnie en Jonah! Die twee namen een snelle vlucht en blijven maar stijgen. Als ik zie hoe trots Jonah naar zijn vrouw kijkt, hoop ik zo hard dat ze hun positieve koers kunnen blijven aanhouden.

Ook deze week hield ik het niet droog bij het zien van de warmte tussen Nick en Christophe. Dat Nick nood heeft aan persoonlijke ruimte, begrijp ik volledig. Stijn en ik hadden tijdens onze huwelijksreis hetzelfde ‘zeepballonnen-gesprek’, waarbij de ander niet dichter mag komen dan de afstand van een imaginaire zeepballon die rond je zit. Voor ons was het een bruggetje om onze relatie fysieker te maken: elkaar aanraken of aankijken. Nu Christophe zijn gevoelens heeft toegegeven, hoop ik vurig dat ook bij Nick de vonk zal overslaan...

De volledige column van Nuria lees je elke week in Story. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Rasschaert

    Een mooi voorbeeld dat het kan slagen maar zoals Nuria zelf toegeeft je moet er ook zelf aan werken om kans op slagen te hebben. In het begin had ik er geen goed ook in maar langzamerhand zag je hun liefde groeien en zoals overal het huwelijk is zoals alles een periode met ups en downs, geven en nemen, respect. Hoop voor hen dat hun sprookje nog lang mag duren