Exclusief voor abonnees

De waargebeurde verhalen achter het nieuwe Netflix-succes ‘Hollywood’: actrice sprong van befaamde letters dood tegemoet

'Hollywood'
Netflix 'Hollywood'
Hollywood: het land van glitter & glamour, of zo lijkt het toch. Dat Tinseltown veel geheimen herbergt, is pijnlijk duidelijk geworden na het #MeToo-schandaal met figuren zoals Harvey Weinstein. En dat is helaas niet alles, want al van de vroege jaren spelen er zich dingen af achter de muren van filmstudio’s die alle verbeelding tarten. Regisseur Ryan Murphy besloot z’n eigen werkomgeving aan de tand te voelen, en maakte de nieuwe Netflix-serie ‘Hollywood’. Daarin schetst hij een niet al te mooi beeld van de industrie, maar weet op het internet wel de tongen los te maken over de waargebeurde verhalen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido Bervoets

    Hollywood is voor 95 procent fictie en het gaat erover wat er zou kunnen gebeurd zijn als de filmstudio's van Hollywood zouden geleid worden door vrouwen, gekleurden en anders geaarden i.p.v. de oerconservatieve filmmagnaten van weleer. Prachtige reeks die u - ondanks de vele clichés en het ongeloofwaardig verhaal - toch aan het scherm gekluisterd houdt en doet meeleven met de personages.

  • Etienne De Pauw

    Leuke serie maar men neemt wel een loopje met de waarheid. Hollywood was helemaal niet zo “liberaal” in 1948 zoals men ons wil doen geloven in deze reeks, dat is maar van de laatste jaren. Vanaf 1950 had je juist de beruchte McCarthy periode, een soort van conservatieve inquisitie voor Hollywood. Niettemin het bekijken waard al was het maar omwille van al het “schoon volk”.