Exclusief voor abonnees

De vele heftige scènes in ‘Familie’ eisten hun tol bij Sandrine André: “Ik kreeg angst- en paniekaanvallen, daarna heb ik hulp gezocht”

Dieter Bacquaert
Bijna niemand wist het, maar twee jaar geleden ging Sandrine André (46) door een moeilijke periode. De ‘Familie’-actrice was mentaal doodop en heel prikkelbaar omdat ze op werkgebied te veel hooi op haar vork nam. En dus ging ze, ook op aanraden van haar man Hans (65), langs bij een coach om haar leven weer op het juiste spoor te krijgen. Dat vertelt de roodharige actrice deze week in een uitgebreid interview met Story.

De fans van de VTM-soap ‘Familie’ zitten nu al op het puntje van hun stoel voor de spannende seizoensfinale die volgende week vrijdag wordt uitgezonden. En daarin is een belangrijke rol weggelegd voor Ve­ronique, het personage van ­Sandrine André. Zij zet alles op alles om de zwangere Marie (Lien Van de Kelder) te vinden en zo te weten te komen of haar kleinzoon Kasper nog leeft. Met als gevolg: een spannende ontknoping in het idyllische Franse Cap Blanc-Nez. “In de paasvakantie zijn we daar gaan draaien”, aldus Sandrine in Story. “In best wel moeilijke omstandigheden. Het was er heel winderig en koud, waardoor ik zelfs warmteplakkers en kapot geknipte kledingstukken onder mijn outfit droeg. En we mochten ook niet zo dicht tegen de rand van de klif gaan staan. Veel te gevaarlijk. Maar in de montage hebben ze die beelden dan kunnen verschuiven, waardoor het nóg spectaculairder lijkt. Een beetje ‘Game of Thrones’, maar dan zonder de draken (lacht).”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Hermys

  Ik heb haar altijd een mooie, klassevolle dame gevonden die goed kan acteren.

 • Anneke Braem

  ze zag er slecht uit de laatste weken/ maanden je zag zo dat ze er erg vermoeid uitzag en dat ze niet happy was

 • Eddy Vervaet

  Ik denk dat veel mensen het beroep van acteur/actrices onderschatten.Het is ook werken zoals een ander beroep.Sommige mensen zijn toch echt wel kortzichtig...

 • Barbara Schotte

  Bart, wat geeft dat nu te maken met dit artikel??? Elise, het is niet omdat je van je hobby je beroep kunt maken dat dat altijd plezant is. Net als ieder mens heeft zo iemand ook te maken met tegenslagen, vermoeidheid enz. Het verschil met BV en de onbekende vlaming is dat die ganse dagen herkend worden en zich overal op hun best moeten profileren. Lopen ze 1 dag in een jogging, wordt er meteen een gans artikel aan besteedt. Trouwens ik ben geen fan van acteurs enzo. Die zijn niet anders dan wij

 • Elise Van Damme

  Radiopresentatrices, zangers, acteurs. Van hun hobby letterlijk een beroep kunnen maken. Je zou alle dagen met enorm veel plezier je betaalde hobby moeten uitoefenen. Neen ze hebben stress, burn-outs. Zeg dat eens tegen mensen die in shiften godganserdagen monotoon werk moeten leveren in één of andere fabriek met een loon om te overleven. Die denken er het hunne van.