De strijd voor het perfecte Instagram-lijf: bekijk hier de volledige docu van 'Telefacts Zomer'

'Telefacts Zomer' rondt dit seizoen af met een reportage over de drang van meisjes om er perfect uit te zien, vooral dan op sociale media. Bij sommigen is de druk zo groot, dat zelfs hun relatie er volledig onderdoor gaat. 

Op Instagram vind je tegenwoordig evenveel foto’s van billen en borsten als leuke en gezellige vakantiefoto’s. Het lijkt normaal geworden om in een niets verhullende outfit op de foto te staan. Voor veel meisjes en vrouwen is de druk dan ook groot geworden. Elke klik confronteert hen met het vrouwelijke ideaalbeeld. Ze dromen ervan om even mooi te worden als de droomvrouwen op de sociale media en kiezen steeds vaker voor plastische chirurgie.

In de reportage maken we kennis met Lauren. Een paar weken geleden liet ze een borstvergroting uitvoeren. Ze is pas écht tevreden als de nieuwe borsten ook online worden goedgekeurd en maakt foto’s voor op Instagram. “Het is geschift. In nog geen vijf minuten, heb ik 222 likes. Het is anders, met m'n borsten. Je krijgt veel meer aandacht. Het is leuk.”

De 25-jarige Sarah laat zich inspireren door Barbie. Ook zij wil de perfecte borsten en billen. "Ik heb implantaten in m’n wangen en in m'n lippen. Mijn borstvergroting gaf me meer zelfvertrouwen. Ik lijk afhankelijk van chirurgie om mijn uiterlijk te veranderen en zo zelfvertrouwen te krijgen, maar ik vind: als dat helpt, dan ga ik dat ook doen.” Haar relatie met Jack, met wie ze al twee jaar samen is, loopt daardoor gevaar. Hij heeft genoeg van het hele gedoe.

'Telefacts Zomer'
VTM nieuws 'Telefacts Zomer'16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Een vrouw of man die verliefd is op zichzelf is nooit goed in bed.

 • eddy bollaert

  Vb de wereld is om zeep. In plaats dat mensen slimmer worden is het spijtig genoeg omgedraaid. Stoppen met bepampering van de jeugd het gaat van kwaad naar erger.

 • nand nuyts

  Een potje met hersencellen kunnen ze beter gebruiken.

 • Veerle Hertens

  zotte mensen die alle realiteit uit het oog verloren zijn.

 • ronny cuypers

  Neen dames, jullie moeten er niet perfect uit zien. Aangenaam gezelschap en lekkere seks is voldoende.