De specialist finale-spelen verslikt zich uitgerekend in de finale van ‘De Slimste Mens’

'De Slimste Mens'
Vier 'De Slimste Mens'
Drie keer was de finale een fluitje van een cent en ook de vierde keer wenkte een vierde ‘kleine’ overwinning. Tot voetballer Jelle Vossen zich liet verleiden tot een vijfde goede antwoord en zo de overwinning in de voeten van nieuwkomer André Hazes schoof. Geen finaleweken voor Jelle Vossen dus. En oh ja, Lieven Scheire is met een zekere achtste deelname nu al de beste speler van dit seizoen.

De kaarten zijn nagenoeg geschud voor de finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Sopraan Astrid Stockman wordt net voor de eindstreep nog voorbijgestoken door Lieven Scheire. Wat er in de laatste aflevering ook gebeurt, Scheire eindigt met acht deelnames en al zeker zes overwinningen. Hij verdwijnt dus even en zal pas terugkeren voor de grote finale van ‘De Slimste Mens’.

Na de recordscore van dinsdag, ging het er in de 31ste aflevering iets minder straf aan toe. En was er (nog) meer tijd voor grappen en grollen. Met dank aan ‘Hollands leukste’ André Hazes en een alweer hilarische James Cooke. Die vertelde onder meer een over verhaal hoe hij ontdekte dat zijn vader ‘scheef ging’. Dat was, nota bene, met een verrekijker die hij meekreeg om naar de vogeltjes te kijken.

Opmerkelijk

Tot slot, een merkwaardige vaststelling. VRT-nieuwsgezicht Bart Schols stapt in de allerlaatste reguliere aflevering in ‘De Slimste Mens’. Hij mag niet verliezen om verder te kunnen, da’s logisch. In dat geval moet hij het vanaf maandag opnemen tegen de allerbeste kandidaten van dit seizoen. Alles behalve een dankbare opdracht.

De leukste quotes

Geert Hoste (wat hij verwacht van André Hazes): ‘Ik zal al blij zijn als hij niet met mijn vrouw naar huis gaat. ’t Is een blonde Hollandse vrouw’.

Van Looy (op zijn best): ‘Na Reagan komt … zonneschijn’.

Lieven Scheire (over de fans van André Hazes): ‘De vrouwelijke fans zijn de Hazes-lipjes’.

Van Looy (blijft scoren): ‘Anabole steroïden … Slecht voor de banaan’.

Kantelmomenten

Hazes start bijzonder slecht en heeft na de Puzzelronde een slappe score van 81 seconden. Met Disney-tattoo’s speelt hij een perfecte fotoronde en heeft plots de smaak te pakken. Op dat ogenblik verliest Jelle kostbare tijd.

In de finale speelt Jelle alweer sterk, maar hij blundert tactisch door een vijfde goede antwoord te geven en zo bij een 3-10 stand alle kansen aan Haes te geven. Die speelt verrassend uit.

De eindscore (voor het finalespel)

1. Lieven Scheire 465 sec.

2. André Hazes 349 sec.

3. Jelle Vossen 264 sec.

De stand

1. Astrid Stockman 8 deelnames 5 overwinning en 2 finales gewonnen

2. Lieven Scheire 7 deelnames 6 overwinningen 1 finale gewonnen

3. Thomas Huyghe 6 deelnames 5 overwinningen

4. Lotte Vanwezemael 6 deelnames 4 overwinningen 1 finale gewonnen

5. Mathieu Terryn 6 deelnames 3 overwinning en 2 finales gewonnen

6. Philippe Geubels 5 deelnames 2 overwinningen 2 gewonnen finales

7. Bart Hollanders 5 deelnames 2 overwinningen 2 finales gewonnen

8. Chrostin 5 deelnames 1 overwinning 3 finales gewonnen

9. Amelie Albrecht 4 deelnames 1 overwinning 2 finales gewonnen

10. André Hazes 1 deelname 1 finale gewonnen

Nieuwkomer: Journalist-presentator Bart Schols
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Vyncke

    Zoals steeds opnieuw: jammer dat een leuk spelletje gestoord wordt door een mateloos storende jury: Geert Hoste absoluut niet grappig, en James Cooke zijn irritante zelve.

  • Rachel Cousse

    De foto rondes van Scheire zijn keer op keer spot gemakkelijk. Zo kan hij nog even snel veel punten verzamelen. Bij Jelle Vossen is het net omgekeerd, hij kreeg steeds de moeilijkste foto rondes. De zoon van André Hazes kende ik enkel van een foto in de krant, ik hou niet van zijn genre muziek maar vind hem best grappig in de slimste mens, blij dat hij er nog (even) in zit want het begon een beetje saai te worden.

  • Constance Evers

    Een tenenkrommend en goedkoop programma. Die nepgrapjes zijn vergezocht en uitermate pijnlijk. Jammer, want Belgen hebben heus wel humor.