De Simpsons waarschuwden 16 jaar geleden al voor president Trump

Homer wordt weggesleurd tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump in een apart animatiefilmpje dat in juli vorig jaar werd uitgebracht.
Youtube Homer wordt weggesleurd tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump in een apart animatiefilmpje dat in juli vorig jaar werd uitgebracht.
Nu het bijna zeker is dat Amerika de komende vier jaar met president Trump in zee gaat, kijken heel wat mensen met ontzag naar de makers van The Simpsons. Zestien jaar geleden ging immers een aflevering, getiteld 'Bart to the Future', op antenne. Daarin staan de V.S. op de rand van het faillissement na de ambtstermijn van Donald Trump. Hoewel zijn presidentschap toen nog een absurde gedachte was, een aflevering van een komische reeks waardig, lijkt de van de pot gerukte plot van 'The Simpsons' werkelijkheid geworden.

Volgens scenarist Dan Greaney was de aflevering bedoeld als een "waarschuwing voor Amerika" en schetsten ze daarom een schrikwekkend beeld van de toekomst waarin de V.S. geleid werden door president Donald Trump.

Een toekomst waarin Trump president is "leek gewoon de logische laatste halte voor het ultieme dieptepunt. We kwamen op het idee omdat het consistent was met de visie van een Amerika dat volledig krankzinnig werd", zo vertelde hij.

Lisa Simpson for president

In de aflevering krijgt Bart Simpson een visioen over zijn toekomst: hij is een klaploper, terwijl zijn zus Lisa president is geworden, vlak na de termijn van Trump.

"Zoals je weet, hebben we een behoorlijk begrotingstekort geërfd van president Trump," zegt Lisa, die zichzelf omschrijft als "de eerste heteroseksuele vrouwelijke president van Amerika", tegen haar adviseurs in het Oval Office. "Hoe erg is het? Het land is bankroet? Hoe is dat mogelijk?"

"Het belangrijkste hier is dat Lisa president wordt wanneer Amerika in de touwen hangt en dat is de toestand die werd achtergelaten door Trumps presidentschap. Wat we nodig hadden waren problemen die voor Lisa onmogelijk op te lossen waren. Alles moest zo slecht mogelijk zijn, en daarom kozen we Trump als haar voorganger," vertelt Greaney. "'The Simpsons' hebben altijd die overdreven kant van de Amerikaanse cultuur omarmd... en Trump is daar de vervulling van".

Bekijk hieronder het fragment. De verwijzing naar de drieste nalatenschap van president Trump is te zien vanaf 2:22.

President Lisa Simpson in het Oval Office.
Youtube President Lisa Simpson in het Oval Office.

'The Simpsons' hebben altijd die overdreven kant van de Amerikaanse cultuur omarmd... en Trump is daar de vervulling van

Simpsons-scenarist Dan Greaney

"Amerika, je kan mijn ex-vrouw zijn"

In een apart animatiefilmpje dat in juli door Fox News werd uitgebracht, wordt Homer betaald om een campagnebijeenkomst van Trump bij te wonen omdat het hem niet kan schelen wie de volgende president wordt.

Daar raakt hij gefascineerd door Trumps haardos en maakt hij een ontdekkingsreis door diens kapsel, vooraleer hij door twee veiligheidsagenten wordt verwijderd.

De slogan van de Republikeinse kandidaat op het podium luidt: "Amerika, je kan mijn ex-vrouw zijn".