De nieuwe VTM-kok Loïc Van Impe is bijzonder gedreven: “Na Pukkelpop heb ik nog 150 koekjes staan bakken”

Loïc is sinds maandag te zien in ‘Zot van Koken’ op VTM.
VTM Loïc is sinds maandag te zien in ‘Zot van Koken’ op VTM.
De kop is eraf. Maandag heeft Loïc Van Impe (25) met ‘Zot van Koken’ zijn grote debuut gemaakt. Langetermijnplannen smeedt de jonge, energieke VTM-chef dan weer niet. “Wat er nu allemaal gebeurt is leuk, maar we zien wel hoelang het duurt”, klinkt het nuchter in Story.

Wat weegt het zwaarst door: talent, passie of een diploma? De meningen in de humanresourceswereld zijn verdeeld als het gaat over de belangrijkste troef van (nieuwe) werknemers, maar bij VTM speelde dat diploma duidelijk geen rol in de keuze van hun nieuwe tv-kok. Loïc heeft geen koksdiploma, maar hij leerde de stiel in de traiteurszaak van zijn ouders. “Ik groeide op tussen de potten en pannen. Ik hielp al eens met groenten snijden of de afwas doen, en toen ik wat ouder was, mocht ik de kreeften afkoken voor het kerstdiner.” 

Werkdrive

Net als zijn liefde voor koken, kreeg Loïc door het werk in de zaak ook een sterke werkdrive mee. “Ik ben opgevoed in de horecawereld, hè. Als ik niet werk, verveel ik me. Vanaf mijn vijftiende heb ik dan ook altijd gewerkt. In het weekend, of na school, in allerlei horecazaken. Maar ook bij Stagehands, een bedrijf dat podia levert voor grote evenementen. Zo heb ik het podium van Madonna helpen opbouwen en afbreken toen zij in ons land optrad. Maar koken zie ik eigenlijk niet als werken, het is mijn passie. Een voorbeeld: ik was op Pukkelpop. Toen ik om middernacht thuiskwam, heb ik nog 150 koekjes gebakken om de volgende dag uit te delen bij RTL TVI (waar Loïc ook werkt, nvdr.), omdat ik me daar ben gaan voorstellen. Daarna gaan slapen zou niet onverstandig geweest zijn, maar in mijn hoofd ben ik nog de tv-opnamen beginnen te bekijken.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • SILKE VANAKKER

  Probleem is dat ik hem niet altijd versta. Spreekt heel onduidelijk.

 • Yovanni Rochus

  Ik vind hem ook een goede kok! Hij zit vol levensvreugde, prachtig om te zien :) en je hoeft toch niet altijd iets te kunnen voorleggen? Als hij heel goed kan koken, dan mag hij ook zo op tv komen.

 • Jozef Van Daele

  Zeer vlotte spontane geestige en goede kok. Zo zie je maar dat een kerel zonder koksdiploma een lekker gerecht kan bereiden Ingelepeld als kind laat hij de kijker genieten van zijn speciale bereidingen.Met nog wat goede informatie over een recipient.Je doet het goed Loic

 • Annette Fleur Wilson

  wauw, hele toffe tv-kok! geweldig die passie, enthousiasme en gedrevenheid! hij is ook heel goed voor de camera! Er zullen er zeker jaloers zijn op z'n stiel. goede keuze VTM

 • Bernd Vaes

  Wat een rommelige keuken, echt VTM.