Gesponsorde inhoud

De nieuwe Netflix-topper is er eentje van Deense makelij

The Rain
Netflix The Rain
'Rain', zo heet de nieuwe topreeks van Netflix. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die is overgebleven nadat een agressief virus zich verspreidde via de regen. De makers van 'Rain' verdienden hun strepen met crimitoppers als 'Borgen' en 'Follow The Money'.

Het opzet van de reeks is eenvoudig. De wereld zoals we die kennen, bestaat niet meer. Zes jaar geleden roeide een agressief virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de complete Scandinavische bevolking uit. Een broer en zus weten te overleven in een bunker en ontdekken dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en trekken gezamenlijk door het verlaten Scandinavië, op zoek naar een teken van leven.

Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden, voelen ze zich nu vrij om te zijn wie ze willen zijn. Maar tijdens hun strijd om te overleven worden ze - zelfs in een post-apocalyptische wereld - geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden.

De reeks werd gemaakt door Jannik Tai Mosholt ('Borgen', 'Follow the Money'), Esben Toft Jacobsen en Christian Potalivo. Ook de cast is helemaal Deens getint, met onder meer Lars Simonsen die je kan kennen uit 'The Bridge'.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.