Exclusief voor abonnees

De invloed van de lachband: zou ‘The Big Bang Theory’ nog werken zonder schaterend publiek?

‘The Big Bang Theory’.
VTM ‘The Big Bang Theory’.
Alleen al het hóren van een lach werkt besmettelijk, zo bewees een Amerikaans onderzoek uit de jaren 90. Maar betekent dat ook dat een lachband op een tv-serie altijd werkt?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke Claes

  Het is me nooit opgevallen dat dat bandje gespeeld werd - wat me wel vaak opvalt is dat de personages zelf met de mopjes lachen, en dat gebeurt niet vaak imho. In de meeste series blijven ze met uitgestreken gezicht zitten wachten tot de lachband stopt, alsof ze totaal geen gevoel voor humor hebben.

 • Hans Vanermen

  De lachband is vaak de reden waarom ik niet meer naar die series kijk. Het is ronduit irritant. Kijk eens naar Community, Silicon Valley of Brooklyn Nine Nine: geen lachband en toch hilarisch.

 • Rudy van Wayenberge

  De "big bang theorie" heeft volgens mij geen lachband nodig, het heeft zijn eigen charme, met top acteurs! Ik ben fervent kijker...

 • eddy scheers

  Ik kijk ook niet meer naar uitzendingen met een live publiek. Voor elk woord dat er gezegd wordt moet er wel geapplaudisseerd en gejoeld worden grappig of niet .Schaf die publieksopwarmers af , ik beslis zelf wel wanneer ik wil lachen of niet .