De Ideale Wereld: "Jejoen Bontinck geradicaliseerd tijdens verdict jury"

"I say IS"

Voor De Ideale Wereld is het duidelijk: Jejoen Bontinck is geradicaliseerd door de jury van 'Move like Michael Jackson'.
VIER Voor De Ideale Wereld is het duidelijk: Jejoen Bontinck is geradicaliseerd door de jury van 'Move like Michael Jackson'.
In het tweede deel van zijn zoektocht naar de 'jadicalisejing' van Jejoen Bontinck, heeft het satirische VIER-programma 'De Ideale Wereld' zijn antwoorden gevonden. Bontinck is geradicaliseerd door de jury van het dansprogramma 'Move Like Michael Jackson', klinkt het.

Maandag toonde het satirische programma al de weinig flatterende eerste beelden van de deelname van Syriëstrijder Jejoen Bontinck aan de VT4-dansshow 'Move Like Michael Jackson'. Het bleek ook meteen het tv-debuut van de toen nog onbekende Dimitri Bontinck. "He's the man", bleef vader Bontinck maar herhalen. En tegen presentatrice Véronique De Kock zei hij profetisch in gebroken Engels: "You gonna hear from him, sweetie." De opgedoken beelden lijken tekenend voor de relatie tussen vader en zoon Bontinck.

In 'pajt 2' van de zelfverklaarde misdaadspecial 'De jadicalisejing' besluit Jelle De Beule dat het radicaliseringsproces is begonnen bij de jury van het dansprogramma, na de mislukte act van Jejoen. "Hoop maakt plaats voor teleurstelling en frustratie. Dé ideale voedingsbodem voor radicalisme."

De opgedoken beelden lijken tekenend voor de relatie tussen vader en zoon Bontinck

"Nog kansen in mijn leven"

"I say IS", verstaat de 'misdaadverslaggever' uit de mond van een enkele juryleden. "Ik ben jong. Ik heb nog kansen in mijn leven om iets anders te bereiken", besluit Jejoen na afloop van zijn auditie. 

Een teleurgestelde Jejoen wil zo snel mogelijk naar huis om daar verder te radicaliseren, oordeelt De Beule. Jejoen blijkt immers ontzet als blijkt dat ze niet dezelfde dag weer naar Antwerpen kunnen vertrekken, omdat vader Bontinck een hotel heeft geboekt in de buurt. "Ik wil naar Antwerpen", klinkt het teleurgesteld. "Kun je dat [hotel] niet afzeggen?"

Voor wie het eerste deel van De Jadicalisejing van Jejoen Bontinck heeft gemist:

Mede dankzij het filmpje over Jejoen was de eerste aflevering van 'De Ideale Wereld' alvast een schot in de roos. Na een pauze van ongeveer twee maanden haalde het programma maandagavond gemiddeld 301.000 kijkers. Nooit eerder haalde 'De Ideale Wereld' zoveel kijkers. Op het internet werd de clip al 120.000 keer bekeken.